Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
В міськраді Слов’янська відбувся черговий тренінг для активістів: «Місцева влада: фінансовий контроль»  [28 липня 2015  10:47]

24, 25 та 26 липня в конференц-залі Слов’янської міської ради експерти Руху «Сильні громади Донеччини» від «Центру UA», а також «Центру протидії корупції» за сприяння виконуючого обов’язки міського голови, секретаря Слов’янської міської ради Олега Зонтова, провели черговий триденний тренінг «Місцева влада: фінансовий контроль» для громадських активістів - представників нових громадських організацій та рухів, що наразі діють і активно розвиваються на терені Донеччини, з міст Слов’янськ, Краматорськ, Дружківка, Костянтинівка, Красний Лиман, Артемівськ, Димитров, Добропілля, Красноармійськ, Часів Яр, Вугледар, Олександрівка та Красногорівка. 

Даний тренінг має стратегічно важливий характер для засад національної безпеки України в регіоні звільнених територій та Слов’янську зокрема. 

Під час тренінгу, лекції молодим активістам української Донеччини читали координатори руху «Сильні громади Донеччини», а також експерти, аналітики та юристи «Центру протидії корупції» з м.Києва. 

Активістів, зокрема, навчали координатор руху «Сильні громади Донеччини» Олександр Дмітрієв, який розповів про формування місцевих бюджетів, структуру місцевого бюджету, доходи і видатки, місцеві податки, бюджетний процес, розпорядників бюджетних коштів, трансфертну політику, видатки на делеговані повноваження, субвенції і дотації, власні доходи та видатки. 

Про секрети громадського контролю за місцевими депутатами, тактику і стратегію цієї роботи, конкретні інструменти впливу, розповіла активістам експерт «Центру протидії корупції», депутат Київської міської ради Галина Янченко. 

Тему державних закупівель на місцевому рівні, про законодавство, контролюючі органи, поширені порушення, корупційні ризики, про те, як читати та розуміти тендерну документацію, про інструменти оскарження порушень під час державних закупівель (проект ukr.aw) у другий день тренінгу, 25 липня, для громадських активістів розкривала керівник юридичного відділу «Центру протидії корупції» Олена Щербан. 

Про все, що потрібно знати громадському активістові аби знайти корупцію/відмивання грошей у декларації державного службовця, про можливі шляхи незаконного збагачення, про конкретні інструменти для перевірки даних з декларації державного службовця розповіла юрист «Центру протидії корупції» Тетяна Шевчук. 

Про перевірку декларації держслужбовця, про пошук інформації та активів держслужбовця у державних та зарубіжних реєстрах розповідала фінансовий аналітик «Центру протидії корупції» Антоніна Волкотруб.
За результатами тренінгу, завдяки Руху «Сильні громади Донеччини» та «Центру протидії корупції», активісти з 13 міст Донеччини засвоїли конкретні знання і навички, інструменти фінансового контролю за місцевою владою, що є питанням національної безпеки України. 

Слов’янська міська рада, відділ з питань внутрішньої політики висловлюють велику вдячність організаторам та лекторам тренінгу за вагомий внесок у підвищення інституційної спроможності незалежних інститутів громадянського суспільства, що наразі активно діють і розвиваються в Слов’янську і на вільних територіях Донеччини та Луганщини. 

Відділ з питань внутрішньої політики
Слов’янської міської ради


1116Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua