Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
З нагоди Дня Хрещення Русі-України відбулася зустріч Олега Зонтова з духовенством УГКЦ [29 липня 2015  18:06]

28 липня з нагоди Дня Хрещення Русі-України та вшанування пам’яті князя Київського Володимира Великого, відбулася зустріч виконуючого обов’язки міського голови, секретаря Слов’янської міської ради Олега Зонтова з святими отцями Української Греко-Католицької Церкви. 

Зокрема Олег Зонтов зустрівся із деканом Краматорського Деканату УГКЦ, директором Благодійного Фонду «Карітас Краматорськ» отцем Василем Іванюком та настоятелем парфії Святого Володимира Великого Донецько-Харківського Екзархату Української Греко-Католицької Церкви міста Слов’янська отцем Віктором Коханським. 

На початку зустрічі сторони обговорили, зокрема, визначну сутність свята Хрещення України-Русі, коли європейський вибір, зроблений свого часу Великим князем Київським Володимиром, визначив долю не тільки України, але і всієї Східної Європи. 

Під час зустрічі Олег Зонтов запевнив святих отців, що міська влада Слов’янська всебічно підтримує запропоновану УГКЦ ідею побудови повноцінного Греко-Католицького храму в Слов’янську. 

Також виконуючий обов’язки міського голови, секретар міської ради подякував декану Василю Іванюку за благодійну допомогу, яку надає Благодійний Фонд УГКЦ «Карітас України» переселенцям з тимчасово окупованих російсько-терористичними силами територій Донбасу та постраждалим під час бойових дій мешканцям Слов’янська. 

Нагадаємо, Українська Греко-Католицька Церква (УГКЦ) - це одна з чотирьох традиційних українських Церков - спадкоємиця Володимирового хрещення, яка охоплює близько шести мільйонів вірних в усіх регіонах України та на шести континентах світу. УГКЦ найбільша Східна Католицька самоуправна Церква (Ecclesia sui juris). Зберігає візантійсько-український обряд, тобто - літургічне, богословське, духовне та правове насліддя Кивської Русі. Знаходиться в повній причетності з Вселенським Архієреєм - Папою Римським і визнає його духовну та юридичну владу, прагне до відновлення первісної єдності Київської Церкви, твердо і послідовно відстоює право українського народу на свою незалежну соборну державу та становлення в ньому зрілого громадянського суспільства, реалізує безліч благодійних та громадських проектів в Україні та за її межами. 

Відділ з питань внутрішньої політики 
Слов’янської міської ради


1190Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua