Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Засідання координаційної ради з питань подальшого розвитку фізичної культури та спорту [24 травня 2016  08:35]



20 травня відбулось засідання координаційної ради з питань подальшого розвитку фізичної культури та спорту в місті Слов’янську.

Участь у нараді прийняли: заступник міського голови Сіваш Дмитро Вікторович, спеціаліст Управління фізичної культури та спорту ДОДА Подопригора Дмитро Юрійович, начальник відділу у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Міщенко Олександр Миколайович, керівники та спеціалісти відділів освіти, охорони здоров’я, інвестиційної політики міської ради, керівники комунальних закладів - «Спорт для всіх», «ДЮСШ м. Слов’янськ», КПНЗ «Міська КДЮСШ», «Фізкультурно-оздоровчий комплекс м. Слов’янська»; директор обласної Спеціалізованої дитячо – юнацької спортивної школи з кінного спорту, сучасного п’ятиборства та триатлону, керівники факультету фізичного виховання ДВНЗ «Донбаський державний педагогічний університет», керівники спортивних клубів і громадських організацій, представник спорту ветеранів в м. Слов’янськ.

На порядку денному розглядали три основні питання:
1. Про хід виконання міської програми розвитку фізичної культури та спорту в м. Слов’янськ у 2016 році.
2. Про стипендію міської ради у 2016 році.
3. Про роботу спортивних споруд міста: КЗ «ДЮСШ м. Слов’янська», КПНЗ «Міська КДЮСШ», КЗ «Фізкультурно-оздоровчий комплекс».

На початку засідання заступник міського голови Сіваш Дмитро Вікторович зазначив, що Слов’янськ завжди був і залишається містом де увага до проблем сфери фізичної культури та спорту є однією з пріоритетних у роботі органів виконавчої влади. А численні здобутки слов’янських спортсменів на різних першостях турнірах та чемпіонатах є добрим стимулом для роботи чиновників з покращення умов сфери фізичної культури та спорту. І у цьому заслуга всіх спортивних працівників нашого міста - адміністрацій спортивних закладів, спортсменів всіх вікових категорій, тренерів з видів спорту, керівників спортивних клубів, вчителів фізичної культури загальноосвітніх шкіл, ліцеїв професійно-технічної освіти, вищих навчальних закладів.

Основними пунктами в реалізації міської програми у 2016 році стали прийняття на місцевому рівні низки рішень:
1) з 01.01.2016 року згідно рішень виконкому від 04.11.2015 № 565/2 «Про передачу майна комунальної власності територіальної громади м. Слов’янська» та від 01.12.2015 «Про затвердження Статуту комунального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа м. Слов’янська» спортивні об’єкти стадіон «Хімік» та «ДЮСШ м. Слов’янська» передані до управління відділу у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту (раніше перебували у структурі відділу освіти);
2) Внесено зміни до програми де передбачено:
- придбання спортивного інвентарю, обладнання для дитячо-юнацьких спортивних шкіл» - 900,0 тис. грн. (наразі направлений запит на виділення 251 тис. грн. для придбання найнеобхіднішого);
- сплата стипендії міської ради провідним та перспективним спортсменам» - з червня буде виплата по 330 грн. замість існуючих 150 грн.;
- капітальний ремонт спортивної зали КПНЗ «Міська КДЮСШ», розташованої по вул. Вокзальна (Свердлова), 59 в м. Слов’янськ» - 1279,7 тис. грн.. На даний час проектно-кошторисна документація на ремонт спортивного залу КПНЗ «Міська КДЮСШ», яка виготовлена у 2013 році, проходить етап коригування.
3) Прийнято Положення про стипендію Слов’янської міської ради провідних та перспективних спортсменам міста. Даним положенням передбачається виплата щомісячних стипендій провідним та перспективним спортсменам міста до кінця 2016 року у розмірі від 25% мінімального прожиткового мінімуму (330 грн.) З 2017 року стипендіати зможуть можуть отримувати від 25% до 1 прожиткового мінімуму (в залежності від рангу змагань) в рамках виділених коштів на стипендію.
4) В березні прийнято рішення виконавчого комітету «Про матеріальне забезпечення на проведення та участь у спортивних та спортивно-масових заходах та матеріальне забезпечення їх учасників», яким затверджені норми витрат на харчування спортсменів та суддів (від 50 до 150 грн. в залежності від рангу та місця проведення змагань).
5) За дорученням та при підтримці міського голови Вадима Михайловича Ляха відділом у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту, сумісно з управлінням архітектури та містобудування і рекламним агентством «Неон» виготовлені та розміщені 16 білбордів соціальної реклами (реклама спортивних закладів, спортивних клубів та здобутки слов’янських спортсменів);
6) З 01 лютого у комунальному позашкільному навчальному закладі введена додаткова ставка тренера з футболу. А з 01 березня відкрите нове відділення – з боксу, з штатною чисельністю 1 одиниця. Працюють 2 тренери на (0,75 та 0,25 ставки) – майстри спорту СРСР Тетьора Микола Миколайович та Рюмін Володимир Вікторович. Загалом учнів КДЮСШ збільшилось на 80 дітей (46 – відділення футболу, 36 – відділення боксу)
Для підтримки та розвитку здібностей обдарованих дітей та молоді, виявлення та відбору потенційних спортсменів у місті за період з 1 січня 2016 року по сьогоднішній день спільно зі спортивними клубами, громадськими організаціями було проведено 59 спортивних заходів, з яких 22 – регіонального масштабу, у яких прийняли участь більше 4500 чоловік різного віку.
За звітній період у виїзних регіональних, обласних, національних змаганнях і міжнародних турнірах прийняли участь близько 1000 слов’янських спортсменів. По можливості спортсмени, що відряджаються на змагання отримують підтримку з боку відділу у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту (за звітний період витрачено – 38, 8 тис. грн. із місцевого бюджету на проведення спортивних заходів та відрядження слов’янських спортсменів для участі у обласних, Всеукраїнських та міжнародних змаганнях).
За 5 місяців поточного року наші спортсмени завоювали 19 золотих, 18 срібних і 14 бронзових медалей на чемпіонатах Світу, Європи та Міжнародних кубках і турнірах; привезли 10 золотих, 5 срібних і 6 бронзових медалей з чемпіонатів України, а також ставали багаторазовими переможцями та призерами чемпіонатів Донецької області.
Інформація про проведені заходи, участь слов’янських спортсменів у обласних, Всеукраїнських та міжнародних заходах постійно надається до місцевих засобів масової інформації; оприлюднюється на офіційних web-сайтах міської ради, управління з питань фізичної культури та спорту Донецької ОДА.

У місті продовжують роботу дві дитячо-юнацькі спортивні школи. На їх утримання з міського бюджету у 2016 році вже було виділено 594,3 тис.грн. Також у місті функціонує обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з кінного спорту, сучасного п’ятиборства та триатлону – фінансується за рахунок обласного бюджету.
Протягом 2016 року працювали інші спортивні споруди та заклади – стадіон «Хімік» і КЗ «Спорт для всіх», на їх утримання з міського бюджету виділено 109,3 тис.грн.
Продовжує свою діяльність комунальний заклад «Фізкультурно-оздоровчий комплекс м. Слов’янська», на утримання якого у звітній період було виділено 359,5 тис. грн..

При обговоренні питань розвитку сфери фізичної культури та спорту в місті Слов’янськ у 2016 році члени та присутні координаційної ради приділили увагу наступному:
- фінансування сфери фізичної культури та спорту у 2016 році,
- необхідність розширення відділень дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста,
- стан матеріально-технічної бази спортивних споруд,
- поточний та капітальний ремонт спортивних споруд міста,
- сумісна робота зі спортивними клубами, громадськими організаціями, федераціями та навчальними закладами міста всіх рівнів.

Загалом, члени координаційної ради визнали роботу профільного відділу задовільною а також рекомендували клопотати перед міською радою про збільшення фінансування на проведення міських спортивних заходів та на відрядження слов’янських спортсменів на обласні, Всеукраїнські та міжнародні змагання. 



1119Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua