Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Інформація про стан зареєстрованого ринку праці за 9 місяців 2016 року [12 жовтня 2016  14:36]

Послугами Слов'янського міського центру зайнятості в сприянні працевлаштуванню за 9 місяців 2016 року скористалися 5343 незайнятих трудовою діяльністю громадян міста, з яких 3477 осіб мали статус зареєстрованих безробітних, що на 10,1% менше даних відповідного періоду 2015 року. 

На 1 жовтня 2016 року число зареєстрованих безробітних налічувало близько 890 осіб, що склало 1,05% середньооблікової чисельності населення працездатного віку міста Слов'янська. Більше половини безробітних - це жінки, 43% - молодь у віці до 35 років, майже кожен четвертий - з числа осіб, які мають додаткові гарантії у сприяння працевлаштуванню. Серед безробітних майже кожен другий раніше був робітником, кожен третій займав місце службовця, а кожен чотирнадцятий не мав професійної підготовки. 

У той же час роботодавцям постійно потрібні кваліфіковані робітники з інструментом (45% всіх вакансій), працівники сфери торгівлі та послуг (9%), робітники з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин (19%), а також кваліфіковані професіонали та фахівці (27%). 

На одну з усіх наданих до центру зайнятості роботодавцями міста вакансій протягом 9 місяців претендувало в середньому 2 особи. 

За 9 місяців поточного року отримали постійну роботу за сприяння служби зайнятості 1806 незайнятих громадян, з яких 1308 осіб зі статусом безробітного. На нові робочі місця з компенсацією єдиного соціального внеску працевлаштовані 49 безробітних міста. З компенсацією витрат роботодавцю на оплату праці зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб працевлаштовані 63 безробітних громадян. 10 безробітних розпочали підприємницьку діяльність, для відкриття якої отримали одноразову допомогу по безробіттю. 

Поряд з працевлаштуванням на постійних умовах роботи, одним із напрямків соціального захисту незайнятого населення є організація оплачуваних громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру, які забезпечують тимчасову зайнятість. Протягом звітного періоду в роботах тимчасового характеру та громадських роботах взяли участь 1243 незайнятих та безробітних жителів міста. 

За 9 місяців 2016 року проходили профнавчання та підвищували свою кваліфікацію 627 безробітних, по закінченні якого 99,0% працевлаштовані за сприянням центру зайнятості на конкретні робочі місця. 

На 01.10.2016 року допомогу по безробіттю отримували 762 безробітних міста. Перебування в стані безробіття до працевлаштування становить на сьогодні в середньому 4 місяці. Період виплати допомоги залежить від страхового стажу безробітного та причини звільнення з роботи.


1052Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua