Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
У Слов’янську Києво-Могилянська академія провела круглий стіл «Консолідація зусиль фахівців Донецького регіону для надання психосоціальної підтримки мешканцям Авдіївки» [14 лютого 2017  08:16]



9 лютого в Донбаському державному педагогічному університеті відбувся круглий стіл, учасники якого обговорили можливості об’єднання зусиль влади, громадських і міжнародних організацій для створення максимально ефективної системи організації психосоціальної підтримки і системи перенаправлення людей, що постраждали від конфлікту в Україні.
Круглий стіл, що зібрав багато фахівців регіону, які активно працюють у сфері надання психосоціальної допомоги і надають підтримку жителям Авдіївки, був проведений за ініціативою НаУКМА при підтримці Мальтійської служби допомоги за підтримки Німецької гуманітарної допомоги.

Для обговорення цієї важливої теми зібралися представники Донецької обласної держадміністрації і міських рад Слов’янська і Лимана; МНС, міжнародних організацій Save the children, People in need, Всесвітньої організації охорони здоров’я, МБФ «Карітас Краматорськ», МБФ «Карітас України», Датської ради у справах біженців, громадських організацій «Славянское сердце» і «ПРОМИР», Центру психосоціальної підтримки ветеранів АТО та їх сімей «Поруч», керівники Донецького науково-методичного центру психологічної служби системи освіти і психологічної служби Слов’янська, представник Донецького обласного Інституту післядипломної освіти. 

Також для участі в роботі круглого столу приїхали колеги з Києва ( керівник Центру психологічного здоров’я та психосоціального супроводу НаУКМА Сергій Богданов, керівник Центру психосоціальної реабілітації (м.Київ) Ірина Шведюк) і гостя з Америки Намріта Сінгх з Університету Джонса Хопкінса.
Присутніх привітала ректор ДДПУ, професор Світлана Омельченко. 

Обговорення за круглим столом було жвавим і емоційним, наголошувалось на практичній цінності зібрання. Підкреслювалась відмінна організація і злагоджені дії державних і недержавних структур в Авдіївці щодо задовільнення базових потреб постраждалих і необхідність створення чіткої і зрозумілої системи надання психосоціальної допомоги. Учасники акцентували увагу на тому, що саме на етапі підготовки є важливою чітка координація дій різних організацій. Присутні в режимі онлайн заповнювали таблицю щодо конкретних ресурсів кожної організації . Розуміння про те, де саме знаходяться фахівці, скільки їх, скільком людям вони можуть надати підтримку, чи мають змогу виїхати на місце подіі, чи забезпечені необхідними матеріалами для роботи, стало одним з підсумків роботи круглого столу. 

Учасники круглого столу з ентузіазмом сприйняли новину від НаУКМА: Сергій Богданов запропонував всім колегам користуватися в роботі нещодавно розробленим у співробітництві з університетом Джонса Хопкінса опитувальником, що дозволяє виявити категорії людей, які потребують спеціалізованої психологічної допомоги. Таким чином, НаУКМА ділиться з фахівцями різних організацій дієвим інструментом перенаправлення клієнтів. 

Крім аналізу матеріальних та особистісних ресурсів центрів та організацій, що надають психосоціальну підтримку жителям нашого регіону та договору між спеціалістами про розподіл зусиль щодо надання психосоціальної підтримки, важливим підсумком роботи круглого столу стало рішення представників обласних департаментів освіти і науки та обласного ЦСССДМ долучитися до закритої групи в ФБ «Консолідація хелперів Сходу України». Це професійний простір, що був створений в інтернеті за ініціативою НаУКМА більше двох років тому і дозволяє ефективно обмінюватися інформацією. 

Учасники круглого столу своєю активною участю в обговоренні необхідності консолідації зусиль та своєю діяльністю продемонстрували наявність об’єднання в професійному середовищі фахівців, що надають психосоціальну допомогу людям, які постраждали від конфлікту в Україні. 






868Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua