Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Cпалювання рослинних залишків становить суттєву загрозу природі та шкодить людському здоров'ю [16 березня 2017  15:47]

З року в рік ранньою весною та пізньою осінню одна з найгостріших екологічних і соціальних проблем - масове спалювання опалого листя, сухих гілок, трави та побутового сміття, тим самим завдаючи шкоду атмосферному повітрю та здоров'ю людей. 

За даними досліджень медиків та екологів - дим від такого багаття знижує імунітет, посилює хронічні і серцево-судинні захворювання, вражає дихальні шляхи і може викликати онкологію. 

Крім безпосередньої шкоди людському здоров'ю, спалювання рослинних залишків становить суттєву загрозу природі: з листям згорають зимуючи корисні комахи, такі як сонечка; руйнується ґрунтовий покрив (вигорають рослинні залишки, гинуть ґрунтоутворювальні мікроорганізми), відбувається збіднення ґрунту; знищуються насіння і коріння трав'янистих рослин; пошкоджуються нижні частини дерев і чагарників і верхні частини їх коріння. Крім того, виникає загроза перекидання вогню на природні ділянки; зростає загроза лісових пожеж і загоряння житлових будинків; погіршується видимість на дорогах, збільшується частота ДТП. 

Повідомляємо, що спалювання рослинних залишків є прямим порушенням ряду норм чинного законодавства, а саме: ст.50 Конституції України, ст.ст.9, 12 Закону України "Про охорону навколишнього природного середовища", ст.16 Закону України "Про охорону атмосферного повітря", п.п.3.6.14., 3.7.4. 3.6.14., 3.7.4. , Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій, п.п.3.6., 6.4.2. 3.6., 6.4.2. Правила утримання зелених насаджень у містах та інших населених пунктах України, Закону України "Про благоустрій населених пунктів". Дії, які є порушенням зазначених норм законодавства тягнуть за собою відповідальність відповідно до ст.77-1, ст.152 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Інспекція міської ради з благоустрою м.Слов'янська

 


977Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua