Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Інформація про стан зареєстрованого ринку праці за 9 місяців 2017 року [11 жовтня 2017  14:17]

Протягом 9 місяців 2017 року в Слов’янському міському центрі зайнятості отримали послуги 5192 незайнятих трудовою діяльністю громадянина міста, з котрих 2772 особи мали статус зареєстрованих безробітних, що на 20,3% менше даних відповідного періоду 2016 року. 

На 1 жовтня 2017 року число безробітних налічувало 823 особи, що склало 0,97% середньооблікової чисельності населення працездатного віку міста. Майже 66% безробітних - це жінки, 32% - молодь у віці до 35 років, майже кожен третій - з числа осіб, які мають додаткові гарантії у сприяння працевлаштуванню. Серед безробітних майже кожен другий раніше був робітником, кожен третій займав місце службовця, а кожен одинадцятий не мав професійної підготовки. 

У той же час роботодавцям постійно потрібні професіонали, фахівці та технічні службовці (31% всіх вакансій), кваліфіковані робітники з інструментом (18%), працівники сфери торгівлі та послуг (18%), робітники з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин (12%), а також за найпростішими професіями (13%). 

За відповідний період поточного року отримали постійну роботу за сприяння служби зайнятості 1894 незайнятих громадян, з яких 1340 осіб зі статусом безробітного. На нові робочі місця з компенсацією єдиного соціального внеску працевлаштований 31 безробітний міста. 31 безробітна особа з числа внутрішньо переміщених працевлаштована за сприянням служби зайнятості з компенсацією витрат роботодавцям на оплату їх праці. 

Поряд з працевлаштуванням на постійних умовах роботи, одним із напрямків соціального захисту незайнятого населення є організація оплачуваних громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру, які забезпечують тимчасову зайнятість. Протягом звітного періоду в роботах тимчасового характеру, в тому числі громадських роботах, взяли участь 1294 безробітних жителів міста. 

Протягом 9 місяців 718 безробітних на замовлення роботодавців підвищували свою кваліфікацію та проходили профнавчання, по закінченні якого 97,4% працевлаштовані. 

На 01.10.2017 року допомогу по безробіттю отримували 725 безробітних регіону. Середній розмір виплати допомоги по безробіттю у вересні 2017 року склав 2032,40 грн.


945Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua