Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Результати перевірок використання майна комунальної власності територіальної громади м.Слов’янська [19 лютого 2018  08:38]

Управління комунальної власності Слов’янської міської ради згідно положення здійснює функції орендодавця щодо майна комунальної власності територіальної громади м.Слов’янська – цілісних майнових комплексів, їх структурних підрозділів, а також нежитлового нерухомого майна (будівель, споруд, приміщень), що знаходяться на балансі:
- підприємств комунальної власності територіальної громади м.Слов’янська на праві господарського відання;
- суб’єктів господарювання та об’єднань співвласників багатоквартирних будинків на праві користування. 

Крім того, управління здійснює контроль за використанням майна комунальної власності, переданого в оренду. 

Передача майна комунальної власності в оренду здійснюється управлінням комунальної власності у відповідності з вимогами діючих законодавчих актів України і Порядком передачі в оренду об’єктів комунальної власності територіальної громади м.Слов’янська, затвердженого рішенням виконавчого комітету Слов’янської міської ради. 

Інформація про наявність вільних об’єктів комунальної власності, наданих для передачі в оренду, публікується в місцевій пресі та розміщується на сайті Слов’янської міської ради. 

По мірі укладання і розірвання договорів оренди нежитлових приміщень комунальної власності територіальної громади м.Слов’янська управлінням ведеться облік наданого майна в оренду і вільного майна комунальної власності. Щомісячно ведеться розрахунок орендної плати і постійно здійснюється контроль за її надходженням в бюджет міста на підставі виписок, наданих управлінням державної казначейської служби в м.Слов’янську. 

З метою здійснення контролю за виконанням умов договорів оренди управлінням за період 01.01.2017 по 12.02.2018 року проведено 75 перевірок використання майна комунальної власності територіальної громади м.Слов’янська, переданого в оренду, за результатами яких були складені акти виконання умов договорів оренди. 

В ході перевірок було виявлене, що за більшістю договорів оренди майно використовуються орендарями за призначенням, приміщення знаходяться у задовільному стані, вид діяльності відповідає вказаним у договорах оренди. 

Однак, виявлені деякі порушення за наступними приміщеннями:
- нежитлові приміщення площею 123,8 кв.м та 127,0 кв.м. по вул.Шевченко,4
Згідно договорів оренди дані приміщення повинні використовуватись під торгівлю непродовольчими товарами. В результаті огляду було встановлено, що частини приміщень використовуються під торгівлю непродовольчими товарами, а частини приміщень використовується під торгівлю продовольчими товарами та товарами підакцизної групи.
Орендар звернувся до управління щодо внесення змін до договорів оренди в частині зміни видів діяльності на частини орендованих приміщень. 08.02.2018 управлінням надано листа до орендаря про надання необхідних документів для нотаріального внесення змін до договорів оренди. На теперішній час документів від орендаря не надано. 

- нежитлове приміщення площею 372,8 кв.м по пров.Парковий,5.
Згідно договору оренди приміщення повинно використовуватись під магазин непродовольчих товарів дитячого асортименту і дитячого харчування. 15.01.2018 управлінням комунальної власності була здійснена перевірка використання майна комунальної власності територіальної громади м.Слов’янська. В результаті чого було виявлене, що частина приміщення використовується під магазин непродовольчих товарів, частина - під магазин продовольчих товарів, інша частина закрита. 18.01.2018 орендарю було направлено листа щодо усунення порушень, вказаних в акті перевірки, та наданий строк для усунення порушень. 02.02.2018 року управлінням комунальної власності була здійснена повторна перевірка вищевказаного приміщення. В результаті перевірки було встановлено, що орендарем були усунуті порушення не в повному обсязі. 

- нежитлове приміщення площею 7,4 кв.м.по вул.Свободи,34
Згідно договору оренди приміщення повинно використовуватись під ремонт взуття. На момент перевірки встановлено, що дане приміщення не використовується за призначенням. Орендарем закладений вхід з під’їзду, та зроблений вхід з квартири орендаря.
На теперішній час вищевказана інформація передана до Слов’янської місцевої прокуратури.


1067Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua