Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Звіт про проведену роботу сектору контролю за додержанням законодавства про працю [03 вересня 2018  14:09]

Спеціалістами сектору контролю за додержанням законодавства про працю особлива увага приділяється проведенню превентивних заходів та роз’яснювальної роботи, направленої на легалізацію зайнятості населення та попередження порушень законодавства про працю. 

У серпні поточного року проведено 128 відвідувань фізичних осіб – підприємців у м.Слов’янську. 

Під час відвідувань інспектори праці роз’яснили роботодавцям вимоги законодавства про працю в частині оформлення трудових відносин та своєчасної виплати заробітної плати. Крім того, фізичних осіб – підприємців поінформовано про відповідальність за фактичний допуск працівника до роботи без укладення з ним трудового договору, оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, та виплату заробітної плати без нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків. 

Всього з липня поточного року спеціалістами сектору контролю за додержанням законодавства про працю здійснено 228 відвідувань суб’єктів господарювання з метою проведення превентивних заходів з питань легалізації найманої праці.За результатами проведеної роботи 85 працівників уклали трудові договори з роботодавцями та 17 осіб зареєструвались фізичними особами-підприємцями, про що свідчать отримані підтверджуючі документи щодо легалізації зайнятості, які надійшли до інспекторів праці. Робота в даному напрямку триває.

Ситуаціющодо виявлення фактів використання праці неоформлених працівників інспектори праці обговорили 15.08.2018 на зустрічі з начальником Слов’янського відділу поліції ГУ НП в Донецькій області Альошиним Сергієм Анатолійовичем, в ході якої розроблена дорожня карта взаємодії правоохоронних органів та інспекторів праці. 

З метою роз’яснення кола повноважень інспектора праці підготовлена стаття «Корисна інформація для суб’єктів господарювання, які використовують найману працю», розроблена пам’ятка до відома суб’єктів господарювання щодо реалізації делегованих повноважень у сфері державного контролю за додержанням законодавства про працю. 

З метою розповсюдження інформації щодо легалізації зайнятості та необхідності дотримання діючого трудового законодавства надано повідомлення для оголошення через рупор на центральному ринку міста, 13.06.2018 відбувся виступ на радіо. Підготовлена стаття «Не позбавляй себе майбутнього! Працюй легально!», яка розміщена на офіційному сайті Управління соціального захисту населення Слов’янської міської ради. 

Інспектора праці беруть участь у роботі:
• робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення;
• комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, забезпечення податкових та інших бюджетних надходжень, страхових внесків до Пенсійного фонду та запобігання неплатоспроможності;
• міжвідомчої групи з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати.
 
Загалом завдяки проведеним заходам, а також спільній роботі виконавчого комітету Слов’янської міської ради, Управління соціального захисту населення, Пенсійного фонду, Державної фіскальної служби та Центру зайнятості кількість застрахованих осіб у Слов’янську тільки в червні місяці збільшилась на 4636 осіб.


1135Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua