Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Форум місцевого розвитку м. Слов'янська — ефективна діалогова платформа. [20 вересня 2018  08:17]

Завдяки плідній співпраці Слов'янської міської ради та ПРООН в рамках Програми “Відновлення та розбудова миру” компоненту “Громадська безпека та соціальна згуртованість” у червні 2017 року було створено консультативно-дорадчий орган при виконавчому комітеті Слов'янської міської ради - Форум місцевого розвитку м. Слов'янська.

Форум місцевого розвитку територіальних громад – це унікальна діалогова платформа для представників владних органів та мешканців міської і сільських територіальних громад у сферах спільних інтересів та в межах повноважень місцевого самоврядування. Простір для обміну досвідом між представниками влади, громадськості, бізнесу, неурядових організацій.

Метою ФМР є сприяння сталому розвитку громад через належне врядування, соціальну згуртованість та дієву демократію.

Важливим напрямком діяльності ФМР є обговорення актуальних питань громади в робочих групах. В Слов'янську активну участь у розгляді питань, напрацюванні пропозицій та шляхів їх вирішення приймає робоча група з громадської безпеки.

Метою створення та функціонування робочої якої є - об'єднання зусиль громадськості, представників органів місцевого самоврядування для виявлення, обговорення та пошуку шляхів вирішення проблем та усунення факторів, що негативно впливають на стан безпеки на території громади.

Так в черговому засіданні, що відбулося 07 вересня 2018 року взяли участь представники Слов'янської міської ради, Слов'янської районної державної адміністрації, ПРООН, громадських організацій, Слов'янського ВП ГУНП в Донецькій області, Управління Патрульної поліції в містах Краматорську та Слов'янську, Слов'янського районного управління ГУ ДСНС України в Донецькій області, Харківського інституту соціальних досліджень, ОСББ та ін.

Під час засідання робочої групи ведучим експертом Харківського інституту соціальних досліджень Андрієм Черноусовим було презентовано результати дослідження та аудиту безпеки в місті, який проводився раніше. Також про позитивні результати співпраці з ПРООН в рамках мініініціатив “Безпечний будинок” та “Безпека та міжсекторальна взаємодія в роботі з кризовими сім'ями” розповіли представники Слов'янського відділу поліції та Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Члени робочої групи та запрошені обговорили представлені результати досліджень, а також варіанти дій, спрямованих на посилення взаємодії поліції та населення, розглянули розділи проекту оновленої програми “Безпечне місто” тощо.

Заступник міського голови Юрій Підлісній підводячи підсумки засідання робочої групи зазначив, що Слов'янська міська рада і в подальшому готова до конструктивного діалогу та співпраці задля спільного вирішення актуальних питань громади, підвищення безпеки та комфорту мешканців нашого міста. А також запросив представників громадськості, бізнесу, неурядових організацій до роботи в рамках Форуму місцевого розвитку м. Слов'янська.


1110Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua