Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
У Слов'янську відзначили річницю звільнення  [08 липня 2019  10:15]

5 липня у Слов'янську відбулись урочисті заходи до річниці звільнення міста Слов'янська від проросійських терористів. На Соборній площі відбувся урочистий мітинг. Перед будівлею міської ради зібралися керівництво міста, військовослужбовці НГУ, ЗСУ, співробітники СБУ, НП, ДСНС, працівники міської ради та небайдужі жителі міста. 

За звільнення міста з 12 квітня по 5 липня 2014 року загинуло 63 українських воїни: 40 військовослужбовців Збройних сил України, 7 співробітників Служби безпеки України, 6 співробітників спецпідрозділу Міністерства внутрішніх справ України. 

Заступник міського голови Юрій Підлісний привітав всіх присутніх зі святом, згадав події тих страшних днів та побажав всім мирного неба, щоб той жах більше ніколи не повторився. Також з промовами до людей звернулися заступник командира батальйону, військової частини 3035 Національної гвардії України майор Сергій Дворкін та волонтер, голова Громадської організації “Асоціація дослідників військово-історичної спадщини “Плацдарм”, керівник слов'янського пошукового загону Гуманітарної місії “Чорний тюльпан” Олексій Юков. 

Ансамбль “Арго” народної вокальної студії “Хард-біт” Донецького обласного палацу дитячої та юнацької творчості створював ліричний настрій заходу. 

Після урочистого мітингу на другому поверсі міської ради відбулося відкриття пам'ятного стенду Слов'янцям, які загинули під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України.
Також відбулося покладання квітів до пам'ятних знаків загиблим українським воїнам (ділянка траси Київ -Довжанський, с. Мирне, ділянка траси Слов'янськ-Краматорськ). 

На центральній площі міста була презентована інсталяція “Війна очима гуманітарної місії “Чорний тюльпан”. 

Крім того у цей день на Соборній площі у Слов'янську відбулись: виступ оркестру військової частини 3035 Національної гвардії України та концертна програма за участю Анжеліки Рудницької, ЕКА, Paul Manandishe, Мирослав Кувалдін, Шпилясті кобзарі. 

Варто зазначити, що 5 липня до Слов'янська завітав Президент України Володимир Зеленський та взяв участь в заходах на пам'ятному знаку між Слов'янськом та Краматорськом загиблим Героям.


1229Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua