Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Пояснення щодо житлової субсидії  [06 серпня 2019  16:07]

Одержувачам житлових субсидій, будинки або квартири яких обладнано засобами обліку комунальних послуг (лічильниками), відповідно до Постанови КМУ № 534 від 23.08.2016 р. «Деякі питання надання субсидій для відшкодування витрат на оплату послуг з централізованого опалення (теплопостачання), постачання холодної та гарячої води і водовідведення та послуг з газо-, електропостачання для індивідуального опалення» за підсумками опалювального періоду 2018 – 2019 рр.. організації – надавачі комунальних послуг до 01.06.2019 мали виконати розрахунки невикористаних сум субсидії, що підлягають поверненню до бюджету за період, коли субсидія надавалася не у грошовій формі, а саме за період з жовтня 2018 по січень 2019 року.
Відповідно до цієї постанови такі розрахунки мають виконуватися організаціями лише у разі, коли на особовому рахунку одержувача субсидії станом на 1 травня обліковується переплата за послугу. 

За період з жовтня 2018 р. по січень 2019 р. одержувачі житлової субсидії зобов’язані були щомісяця сплачувати обов’язкову частку платежу та доплачувати нараховані суми за послуги, які були спожиті понаднормово. У разі коли вартість фактично використаної послуги менша, ніж обов’язкова частка витрат на оплату такої послуги, громадяни мали сплачувати її фактичну вартість. 

Таким чином, у травні 2019 р. ВО «Слов’янськтепломережа», ТОВ «Донецькі енергетичні послуги» та АТ «ДТЕК Донецькі електромережі» виконано перерахунок згідно вищезазначеної постанови за період з жовтня 2018р. по січень 2019 р. і кошти невикористаної субсидії повернуто до державного бюджету.

Після закінчення опалювального періоду спеціалістами Управління виконується перерахунок житлової субсидії в межах установленого строку її призначення без звернення громадян у випадку, коли нарахування плати за послугу з постачання теплової енергії у разі відсутності засобів обліку здійснюється з урахуванням фактичної температури зовнішнього повітря відповідно до пунктів 40-48 Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005 р. № 630, тобто цей перерахунок виконується одержувачам субсидії, будинки яких не обладнано теплолічильниками. 

У червні 2019 р. Управлінням здійснено перерахунок розміру субсидії на теплопостачання, наданої у період з жовтня 2018 р. по січень 2019 р., за інформацією, наданою ВО «Слов’янськтепломережа», та повернуто надлишки перерахованої субсидії до бюджету. 

За період з жовтня 2018 р. по січень 2019 р. такі одержувачі житлової субсидії зобов’язані були щомісяця сплачувати обов’язкову частку платежу за послугу теплопостачання та доплачувати нараховані суми за понаднормову площу житла. З лютого 2019 р. одержувачі житлової субсидії зобов’язані були щомісяця сплачувати вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми житлової субсидії, виплаченої їм готівкою. 

За умови правильної оплати платежів за послугу теплопостачання у одержувачів житлової субсидії не мало виникнути заборгованості після перерахунку, виконаного Управлінням. 

Якщо виникають питання стосовно житлових субсидій - призначення, перерахунку - всі відповіді надають органи соціального захисту населення. 

Щодо інформації про спожиті послуги, нараховані суми, розмір заборгованості/переплати субсидіанти мають звертатися до організацій – постачальників комунальних послуг. 

Приклад виникнення заборгованості


1024Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua