Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Відміна плати за оренду, дистанційна робота [31 березня 2020  13:17]

Відміна плати за оренду, дистанційна робота ,що передбачає законопроект 
«Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення 
додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням 
коронавірусної хвороби (COVID-2019)» № 3275 від 30.03.2020

Законом передбачається вдосконалення правових відносин у багатьох сферах життєдіяльності, які зазнали змін у зв’язку із поширенням коронавірусу COVID-19». 

Відповідні зміни внесено до: Податкового, Митного, Цивільного кодексів, Кодексу законів України про працю, Кодексу України про адміністративні правопорушення, законів України «Про зайнятість населення», «Про банки і банківську діяльність», «Про освіту», «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» та деяких інших законодавчих актів. 

Цими змінами, зокрема: запроваджується підтримка для працівників та роботодавців в умовах поширення коронавірусу COVID-19; розширено підстави для продовження процесуальних строків, встановлених судом або законом; спрощується виробництво продукції, необхідної для протидії поширенню коронавірусу COVID-19; забезпечується здійснення виплат соціальної допомоги, продовжено строк звернення за соціальною допомогою та строки виплат соціальної допомоги; відтерміновано подання звітів, статистичної інформації до контролюючих органів тощо.
Закон № 3275 передбачає: 

  • підвищення «лімітів» для єдинників (для 1-ї групи — 1 млн, для 2-ї групи— 5 млн, для 3-ї групи — 7 млн.)
  • не нараховується та не сплачується за період з 1 березня по 31березня 2020 року плата за землю (земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності) за земельні ділянки, що перебувають у власності або користуванні, у тому числі на умовах оренди, фізичних або юридичних осіб, та використовуються ними в господарській діяльності. 

При цьому платники плати за землю (крім фізичних осіб), які відповідно до пункту 286.2 статті 286 цього Кодексу подали податкову декларацію, мають право подати уточнюючу податкову декларацію, в якій відобразити зміни податкового зобов’язання із сплати плати за землю за податковий період березень 2020 року. 

У випадку, якщо у березні чи квітні 2020 року платниками плати за землю було подано уточнюючу податкову декларацію щодо зменшення податкового зобов’язання із сплати плати за землю за податковий період квітень 2020 року із причин, які не пов’язані із самостійним виявленням помилок, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації, такі платники плати за землю зобов’язані подати не пізніше 30 квітня 2020 року уточнюючі податкові декларації з плати за землю (земельного податку та/або орендної плати за земельні ділянки державної або комунальної власності) за 2020 рік, в якій відобразити зміни податкового зобов’язання із сплати плати за землю за податкові періоди березень та квітень 2020 року відповідно до положень цього підпункту. 

  • підтримка працівників, які знаходяться у стані часткового безробіття або взагалі стали безробітними;
  • продовження процесуальних строків у судочинстві та забезпечення виконання судових рішень;
  • скасовується орендна плата (на момент карантину орендар звільняється від сплати)
  • забороняється підвищувати ставки по кредитам;
  • спрощення виробництва необхідної медичної продукції та дезінфікуючих засобів продавцям дезінфікуючих засобів;
  • звільнення від акцизу етилового спирту як основного компонента виробництва дезінфікуючих засобів та антисептиків;
  • соціальна допомога. безробітним з першого дня постановки на облік; введення поняття “дистанційна (надомна) робота” та “гнучкий режим робочого часу” до трудового законодавства та врегулювання організації роботи таких працівників;
  • збільшення строків подачі фінансової звітності.

Закон набере чинності з дня його опублікування. Поки що цього не відбулося (про це повідомимо додатково).


939Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua