Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Безконтактний тролейбус здійснив пробний рейс [17 вересня 2020  16:27]

Безконтактний тролейбус, який Слов’янськ отримав завдяки програмі відновлення тролейбусного маршруту №5 відправився у пробний рейс. У ньому взяли участь міський голова Вадим Лях, начальник Слов’янського тролейбусного управління (СТрУ) Сергій Іванченко та ЗМІ. 

Опівдні, 16 вересня, тролейбус проїхав від СтрУ, розташованого в мкр-ні Артема, до кінцевої зупинки громадського транспорту в мкр-ні Хімік та у зворотньому напрямку. 

Частину шляху електротранспорт рухався за допомогою контактної мережі, частину — на автономному ходу. При цьому він робив усі зупинки, зазначені маршрутом. 

Як пояснив очільник міста, це випробування дало можливість зрозуміти, чи вистачить батареї тролейбуса на весь шлях. Як виявилося, доїхати електротранспорт може лише до Хіміка, хоча 5-й маршрут передбачає ще й Семенівку. Туди, за словами Вадима Ляха, тролейбуси поїдуть, коли буде встановлена контактна мережа, передбачена проєктом. Це відбудеться до кінця поточного року. 

“Поки що, приблизно з 10 жовтня, тролейбус буде їздити до Хіміка. Цей час потрібен для паперової роботи — проводження нових одиниць транспорту через виконком, щоб узяти їх на баланс комунального підприємства”, - пояснив очільник міста. 

Вадим Лях зазначив, що запуск маршруту №5 — першочергова задача. Адже тоді пільгові категорії громадян зможуть користуватися соціальним транспортом. 

Нагадаємо, що за проєктом відновлення роботи тролейбусного маршруту №5 Слов’янськ закупив п’ять тролейбусів, два з яких — на автономному ходу. Наразі у місто прибули два з них (один безконтактний). Інші проходять процес збірки на заводі Дніпра.


1276Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua