Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
22 вересня-День без автомобілів!  [22 вересня 2021  09:30]

22 вересня - це Всесвітній день без автомобіля. Пропонується хоча б на день відмовитися від використання транспортних засобів, які споживають паливо. Захід пропагує ідею пішого і велосипедного способів пересування, використання громадського транспорту. 

Ця традиція започаткована у Франції з 1998 року. Тоді цей день відзначили всього біля двох десятків міст. Щороку участь у заходах, присвячених Дню без автомобіля, приймають понад 100 мільйонів людей світу.
Концепція проведення цього заходу в різних країнах відрізняється, однак спільна мета – дотримання принципів свідомо екологічного способу життя, а також відповідального ставлення до навколишнього середовища та скорочення шкідливих викидів, зокрема CO2. Такий захід є заходом енергоефективності в транспорті та важливим елементом інтегрованої політики сталого енергетичного розвитку як держави, так і окремих громад. 

Залишайте ваш автомобіль вдома та вируште на роботу, навчання чи відпочинок - на велосипеді, пішки або громадському транспорті і не тільки сьогодні! 



1116Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua