Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
У бібліотеці ім. М. Петренка відкрилася фотовиставка “Ми вас шукаємо. Ми вас чекаємо. Не забуваємо” [14 травня 2021  13:44]

“Ми вас шукаємо. Ми вас чекаємо. Не забуваємо” - фотовиставка під такою назвою почала сьогодні роботу у центральній бібліотеці Слов’янська. Її організатором виступила ГО “Всеукраїнський громадський рух матерів та родичів учасників АТО “Берегиня”. Експозиція являє собою світлини сімей українських бійців, що вважаються зниклими безвісті або перебувають у полоні бойовиків у ОРДЛО. 

На заході були присутні дуже багато гостей. Серед них — заступник міського голови Слов’янська Юрій Підлісний, представник уповноваженого з дотримання прав жителів Донецької та Луганської областей Костянтин Черніков, представниця міністерства із справ ветеранів, координатор групи обміну полоненими “Патріот” Олег Котенко, військові, родичі загиблих та зниклих безвісті воїнів. 

Як наголосила голова ГО “Берегиня” Алла Макух, головна мета фотовиставки — привернути увагу до проблеми полонених, зниклих безвісті та політв’язнів. 

“У багатьох родичів є переконливі докази того, що їхні хлопці потрапили у полон. Але наразі їх не підтверджують ані живими, ані загиблими. Найважче за все матерям та дружинам жити у такому — невизначеному — стані”, - сказала вона. 

Спікери, що виступали на презентації, запевняли: питання пошуку зниклих безвісті підіймаються на усіх рівнях. Вони повинні бути поза політикою. І мають вирішуватися за будь-яких обставин. 

“Дай Бог, щоб кожна із родин обов’язково дочекалася свого сина. Щоб усі вони повернулися додому живими з цієї неоголошеної війни”, - побажав матерям Юрій Підлісний. 

Гостей заходу пригощали солодощами, виготовленими у формі незабудок — на знак того, що забувати про зниклих героїв не можна. Міському голові через його заступника подарували символ громадської організації, яка влаштувала виставку, — ляльку-берегиню, щоб вона охороняла Слов’янськ від жахіття війни.


1019Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua