Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
У Слов'янську вшанували пам’ять журналіста Ігоря Александрова [07 липня 2021  14:17]

7 липня біля будівлі “Прозорого офісу” зібралися співробітники Слов’янської міської ради, щоб хвилиною мовчання вшанувати пам’ять журналіста Ігоря Александрова, вбитого за професійну діяльність двадцять років тому. 

До пам’ятної дошки, розміщеній на місці колишньої трагедії, поклали квіти. 

Нагадаємо, що Ігор Александров був засновником та гендиректором телерадіокомпанії “ТОР” - одного з перших незалежних телеканалів, що був створений відразу після розвалу СРСР. У 1990-х роках він вів гостру авторську телепрограму “Без ретуші”. 

3 липня 2001 року 45-річний Александров був жорстоко побитий за свою журналістську діяльність, направлену на викриття корумпованості тодішньої влади та правоохоронних органів. 

7 липня, після складних операцій, не приходячи до свідомості, він помер у місцевій лікарні. Тільки у 2006 році Апеляційний суд Луганської області визнав, що причиною вбивства журналіста Александрова була його професійна діяльність. 

Ім’я Ігоря Александрова викарбуване на дошці «Пам’яті журналістів, що віддали життя за правду», розташованій у Києві, на будинку Спілки журналістів України, а також в Музеї журналістики та новин у Вашингтоні, США. 

У 2016 року Ігор Александров Указом Президента України був посмертно нагороджений Орденом Свободи. У Слов’янську встановлено пам’ятну дошку Ігорю Александрову, його іменем названі вулиця та провулок. 

За особливі заслуги перед громадою у 2020 році присвоєно звання «Почесний громадянин міста Слов’янська» (посмертно).


991Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua