Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Бюджет, газопостачання, проєкти — основні питання пресконференції  [15 вересня 2021  16:26]

На традиційній пресконференції, яку 15 вересня провів керівник слов’янської міської ВЦА Вадим Лях, підіймалися найрізноманітніші питання. Зупинимося на основних.

Бюджет 

У відкорегованому варіанті Програми соцекономрозвитку, який вже сьогодні з'явився на офіційному сайті, закладені 5 млн на погашення заборгованості по зарплатах працівникам міської клінічної лікарні. 

Відразу скажу, якщо у минулому році перевиконання бюджету складало 42 млн грн, то на поточний рік недовиконання буде близько 15 млн грн. Чому це сталося? Через зміни у законодавстві, пов'язані з децентралізацією, підприємства і установи повинні зареєструватися за місцем фактичного перебування. Тому від нас пішло кілька підприємств, які раніше податки платили нам, а перебували в інших містах області”, - пояснив очільник громади. 

Виходом із ситуації, що склалася, може стати оптимізація. Вона буде стосуватися різних сфер життєдіяльності міста. 

Почнемо з працівників виконкому. До кінця року по черзі кожен із співробітників піде у неоплачувану відпустку на 2 тижні. Це дозволить заощадити 2,5 млн грн. Ці кошти вже спрямовані на різні міські програми - туди, де потрібніше. Крім того, замість п'яти заступників, у мене залишиться 2-3. Це теж дасть суттєву економію у зарплатні. У наступному році подам на затвердження в область нову оптимізовану структуру”, - говорить Вадим Лях. 

Оптимізація торкнеться і сфери ЖКГ. Так, КП «Зовнішнє освітлення» увіллється до КП «Благоустрій», а «Водопониження» стане структурним підрозділом водоканалу. Таким чином, скоротяться витрати на бухгалтерію, керівний склад. Працівників, які працюють «на землі», оптимізація не зачепить. 

Очільник громади пояснив, що у медичній сфері наразі відпрацьовується алгоритм злиття двох лікарень, йде процес погодження його з НСЗУ.

Подача газу у мкр-ні Словкурорт 

Нагадаємо, що через перенесення газопроводу довелося відключити газ у 300 споживачів мкр-ну Словкурорт. Із підключенням у деяких абонентів виникли складнощі через те, що при перевірці були виявлені невраховані прилади або технічні порушення. 

Очільник громади декілька разів зустрічався з мешканцями та представниками управління газопостачання та газифікації. У результаті дійшли згоди. Процес подачі розблокований. 

Ми знайшли компромісне рішення щодо запуску газу в домогосподарства. Воно влаштувало і мешканців, і газовиків. Вже завтра почнеться розпломбування приладів, і люди отримають блакитне паливо”, - сказав керівник міської ВЦА.

Інфраструктурні проєкти 

У цьому році змінилися умови подачі заявок на конкурси Європейського інвестиційного банку та Держфонду регіонального розвитку. Всі проєкти повинні бути відкореговані за цінами 2021 року. За півтора місяці, що минули з моменту призначення керівника ВЦА, вдалося провести таке коригування і подати проєктів на суму близько 600 млн грн. 

Серед них - ремонт ще двох мостів, вул. Батюка, капермонт Центру культури і довкілля, закупівлю 10 тролейбусів на автономному ході, та інше. Звичайно, не всі ці проєкти пройдуть конкурсний відбір. Але, сподіваємося, що основні заявки будуть враховані. 

Що стосується поточних проєктів - ремонт лікарні на вул. Василівській та відновлення тролейбусного маршруту №5, - за словами Вадима Ляха, їх закінчать до кінця цього року.


711Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua