Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
У Слов’янську відкрили меморіальну дошку Герою України Юрію Дяковському [20 жовтня 2021  16:02]

20 жовтня у Слов’янську відбулося урочисте відкриття пам’ятної дошки Герою України (посмертно) Юрію Дяковському. Дошку встановили на фасаді будівлі Служби безпеки України.
 
Захід відбувся із дотриманням усіх карантинних обмежень. 

Юрій Дяковський мешкав у місті Стрий. У грудні 2013 року залишив навчання і поїхав до Києва, де протягом кількох місяців брав участь у протестних акціях. На Євромайдані дістав поранення в руку і шию. 

У квітні 2014 року разом з товаришами вирушив до окупованого Слов'янська з метою здійснення розвідки та зібрання інформації про сепаратистів. 17 квітня Юрій потрапив у полон. Його тримали та катували в будівлі СБУ. 28 квітня тіло Юрія Дяковського було знайдено у річці Казенний Торець поблизу Слов'янська з ознаками насильницької смерті — таких само, як у загиблих Юрія Поправки і Володимира Рибака. 

Поховали героя 8 травня 2014 року в рідному місті. Йому було 25 років. 

Ініціаторами встановлення дошки стала міська рада та громада Стрия, рідного міста Юрія. І сьогодні до Слов’янська прибула делегація з міста Стрий на чолі з міським головою Олегом Канівцем.
На початку заходу пролунав Державний Гімн України. 

З теплими словами на адресу загиблого Героя, який, не вагаючись, став на захист своєї держави, виступив Стрийський міський голова Олег Канівець. 

Військові капелани освятили меморіальну дошку та помолилися за упокій душі героя. Пам’ять про Юрія Дяковського, який віддав своє життя за цілісність України, вшанували хвилиною мовчання. На знак пошани до загиблого Героя присутні поклали квіти до пам’ятної дошки.


679Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua