Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
У Слов’янську постійно зменшується кількість випадків коронавірусної хвороби  [23 листопада 2021  16:45]

Триста шістдесят вісім лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19 виявлено у Слов’янську за останній тиждень, у тому числі, 19 серед дітей (за попередній тиждень — 533 випадки, 26 — серед дітей). Коефіцієнт виявлення складає 42,8%. Таку інформацію надала начальниця відділу охорони здоров’я Олена Джим. 

Усього у Слов’янську у поточному році зафіксовано 10661 лабораторно підтверджений випадок коронавірусної інфекції. 616 з тих, хто захворів — діти, 278 — медичні працівники. 

Наразі продовжують хворіти 2250 осіб. 90 із них госпіталізовані у міські інфекційні відділення. Ще 27 продовжують лікування в терапевтичних відділеннях. 

Зазначимо, що у поточному році 259 випадків захворювання, на жаль, закінчилися летально. 214 пацієнтів серед померлих — особи, старші за 60 років із супутніми захворюваннями. 

Додамо, що зараз на самоізоляції перебувають 4654 мешканців міста. Крім інфікованих, у це число входять ті, хто контактував із хворими, прибув із-за кордону та члени їхніх родин. 

Також за останній тиждень проведено 859 заборів біологічного матеріалу для обстеження методом ПЛР. 

Крім того, станом на сьогодні 158 мешканців міста проходять лікування з приводу пневмонії. Сто сімнадцять із них знаходяться у стаціонарі лікарень, інші лікуються амбулаторно. Усі вони обстежені методом ПЛР. Усього в поточному році діагноз “пневмонія” було поставлено 1879 слов’янцям. 

Звертаємо увагу, що у поточному році лікувальні заклади міста отримали гуманітарну допомогу у вигляді засобів індивідуального захисту та дезинфекції, медапаратури, кисневих концентраторів на суму 2126,4 тис. грн. Ще 2,7 млн було виділено з місцевого бюджету. На вакцинопрофілактику держбюджет виділив 3522,5 тис. грн. 

Додамо також, що у місті проводиться вакцинація проти коронавірусу. Наразі вакциновано 46791 особа. Із них першу дозу отримали 26895 людей, другу - 19896. 

Нагадаємо, що наразі у місті прищепитися від коронавірусу можна у центрі вакцинації, розташованому у міській центральній бібліотеці (пл. Соборна, 2А) Він працює щоденно, з 9:00 до 16:00. Також вакцинація проводиться у кабінетах щеплень центра первинної медико-санітарної допомоги: амбулаторія №1 (вул. Банківська, 85), амбулаторія №2 (вул. Г. Батюка 25), амбулаторія №7 (вул. Донська, 5), амбулаторія №9 (м. Святогірськ, вул. І. Мазепи, 21А), амбулаторія №10 (вул.Маломіська, 142). Для тих, хто за станом здоров’я не може дістатися до пунктів вакцинації, щеплення проводять дві мобільні бригади центру “первинної” медицини.


771Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua