Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Керівник Слов’янської ВЦА взяв участь в обласній нараді щодо будівництва сучасного содового заводу  [19 січня 2022  16:16]

   

Керівник Слов’янської міської ВЦА Вадим Лях взяв участь у зустрічі керівництва ДонОДА з представниками турецької компанії «Soda Ash&Derivative Group YILDIRIM HOLDING» та Державного науково-дослідного і проєктного інституту основної хімії «НІОХІМ». 

Про це повідомляє Донецька обласна державна адміністрація. На заході, який відбувся 19 січня у Краматорську, говорили про створення у Донецькій області індустріального хімічного парку «Слов’янський» на базі підприємства з виробництва кальцинованої соди. Цей проект включено до стратегії розвитку Донецької області до 2027 року. Це пов’язано з тим, що єдиний содовий завод країни знаходиться на тимчасово окупованій території у Криму.

«Ми маємо інтерес до розвитку содового виробництва в Україні. Наша мета – це проєкт без викидів, з нульовою дією на атмосферу. Сьогодні є тенденція до старіння виробництва в Європі. В Україні може бути створений другий після Казахстану найсучасніший завод і з погляду екології, і з точки зору економічної ефективності. З вашою допомогою ми готові розпочати реалізацію проєкту якомога раніше», - зазначив генеральний директор «Soda Ash&Derivatives Group» Ісмаїл Джейлан.

Представники делегації оглянути декілька земельних ділянок, запропонованих для розташування майбутнього виробництва.

Будівництво содового заводу має стати ефективним інструментом для розвитку промислового потенціалу Донеччини шляхом відкриття нових і відновлення існуючих виробництв, залучення інвестицій та створення нових робочих місць тощо.


721Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua