Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Я – чемпіон! Стипендіат Слов’янської міської територіальної громади Аліса МАЛЬОВАНА [20 січня 2022  13:47]

Я – чемпіон! 
Стипендіат Слов’янської міської територіальної громади

(2021 року)

Аліса МАЛЬОВАНА,
бронзовий призер чемпіонату України-2020 з дзюдо серед кадетів (U-18),
 кандидат у майстри спорту України з дзюдо, володар коричневого поясу

Аліса народилася 25 березня 2005 року. На даний час навчається у 11 класі Слов’янської загальноосвітньої школи № 1.

З 2018 року займається у відділенні дзюдо КПНЗ «Міська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа». Її тренер – Данило Мальований.

Спорт в житті 16-річної Аліси посідає першу сходинку. Вже більше 10 років вона постійно вдосконалює спортивну майстерність у місцевих секціях. Починала із занять зі спортивної гімнастики. Цьому виду спорту дівчина присвятила 8 наполегливих років тренувань, має 1-й дорослий розряд. З чотирьох змагальних видів у спортивній гімнастиці віддає перевагу вільним вправам.

У 2018 році Аліса вирішила спробувати свої сили у залі боротьби. Тренером обрала Данила Мальованого - свого старшого брата, який є кандидатом у майстри спорту України з дзюдо та самбо, чемпіоном та призером національних чемпіонатів з самбо і комбат дзю-дзюцу.

Дуже швидко Аліса досягає успіхів на татамі. Вона неодноразово перемагає на чемпіонатах і Кубках Донецької області, стає переможцем та призером Всеукраїнських турнірів у Харкові і Дніпрі.

А головний успіх – це бронзова нагорода чемпіонату України серед кадетів (U-18), який проходив наприкінці січня 2020 року у Львові. У ваговій категорії до 44 кг дівчина зі Слов’янська піднялася на п'єдестал пошани, здобувши три перемоги при одній поразці.

Поєдинок за «бронзу» на чемпіонаті України Аліса і сьогодні пам’ятає дуже добре. Перемогу вона отримала над суперницею з Києва, двічі заробивши оцінку під назвою ваза-арі після технічних дій (два ваза-арі дають разом одне очко, необхідне для перемоги). Як підсумок - третє місце національного чемпіонату, звання кандидата у майстри спорту України та місце у резервному складі збірної країни.

Минулий 2021 рік став справжнім випробуванням для спортсменки. У лютому на святі «Дня боротьби» у Слов’янську дівчина зазнала серйозної травми - розрив хрестоподібних зв'язок коліна.

Дуже довго лікарі не могли поставити точний діагноз та призначити правильний курс лікування. У вересні у Києві їй зробили операцію. Процес відновлення триває. Аліса виконує загально-розвивальні вправи, плаває у басейні, займається на велотренажері та мріє як найшвидше повернутися на татамі і стати чемпіонкою України, а також представляти країну та рідне місце на міжнародних змаганнях.

У залі боротьби вона активно допомагає брату у тренувальному процесі з молодшими дзюдоїстами. Ця справа їй подобається і в майбутньому вона планує теж стати тренером.

Цього року Аліса закінчує навчання у школі та буде вступати у заклад вищої освіти, обираючи спортивний напрямок. Зараз вона багато сил віддає підготовці до зовнішнього незалежного оцінювання.

Слід відзначити, що Аліса, крім КДЮСШ, займається і у місцевому спортивному клубі «Ронін», де культивуються альтернативні види боротьби - джиу-джитсу, самбо, бойове самбо, боротьба кураш. Так ось, Аліса Мальована є дворазовою чемпіонкою України з джиу-джитсу у розділі «боротьба» та боротьбі кураш. Крім цього, вона декілька разів вигравала обласний чемпіонат з самбо.

Влітку Алісі подобаються тренувальні збори, які зазвичай проходять у Святогірську. А у 2021 році спортивній групі зі Слов’янська під керівництвом Данила Мальованого вдалося провести 10-денний збір на болгарському узбережжі у місті Свети Влас.

У вільний час від тренувань та навчання дівчина із задоволенням читає романи, серед яких зазначає «Інститут» та «Чужинець» американського письменника Стівена Кінга.

Спортивними кумирами для неї є Дар’я Білодід – українська дзюдоїстка, бронзова призерка Олімпійських ігор-2020 та дворазовий чемпіон світу з дзюдо Дзесіро Маруяма із Японії.

Зі слів Данила Мальованого, тренера Аліси, вона цілеспрямована дівчина і у житті і на татамі: 

«Бути тренером своєї рідної сестри дуже відповідальна місія. Бо я разом з нею не тільки в спортивному залі, але і по життю ми ідемо пліч-о-пліч. В нас дуже тісний контак і візуальне розуміння. У Аліси є якості, які мені дуже подобаються: цілеспрямованість у житті і на татамі, самовіддача, концентрація, стійкість, стабільність»
.

Будемо слідкувати за подальшими результатами й досягненнями Аліси, бажаємо їй успіхів та чекаємо нових перемог!

Р.s.: У 2021 році 49 провідних та перспективних спортсменів міста отримували стипендію Слов’янської міської ради. З них 25 - з олімпійських видів спору, 18 - з неолімпійських видів спорту та 6 спортсменів з інвалідністю.   


695Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua