Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Керівник Слов’янської ВЦА взяв участь у нараді голів територіальних громад Донецької області  [20 січня 2022  16:39]



Нарада під головуванням міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук та голови Донецької облдержадміністрації Павла Кириленка відбулася 20 січня у Краматорську. 

В заході взяли участь міські голови, очільники міських та селищних військово-цивільних адміністрацій. 

«Сьогодні ми готові розглянути проблемні питання, які постають перед громадами Донецької області. Ми приїхали сюди для того, щоб побачити реальну картину, реальний стан справ. За результатами зустрічей інформацію буде узагальнено. Її спрямують на подальше опрацювання в Уряд та Верховну Раду. Ми не боїмось критики, тому готові чути навіть політичні проблеми, якщо їх вирішення в подальшому позитивно впливатиме на розвиток громад», - зазначила Ірина Верещук. 

Окрему увагу приділили проблемним питанням територіальних громад у контексті забезпечення видатків на компенсацію витрат на безкоштовне харчування дітей внутрішньо переміщених осіб та неповнолітніх, які мають статус дитини, постраждалої внаслідок військових дій і збройних конфліктів. Обговорили і хід реалізації проєктів у межах Надзвичайної кредитної програми Європейського інвестиційного банку. Ірина Верещук зазначила, що наразі уряд опрацьовує питання звільнення громад Донецької та Луганської областей від сплати податку на додану вартість під час реалізації заходів цього проєкту. Вона також висловила сподівання, що зміни до відповідної постанови будуть внесені найближчим часом і громади зможуть втілити проєкт максимально ефективно.
Ще одним пунктом порядку денного стала проблематика компенсаційних виплат внутрішньо переміщеним особам за втрачене житло на тимчасово окупованій території України. 

«В регіоні функціонують і програми обласного рівня в контексті відновлення пошкодженого житла. Саме завдяки Мінреінтеграції започатковано програму допомоги жителям, які мешкають уздовж лінії розмежування й будинки чи квартири яких зруйновано та які не підлягають відновленню. Завдяки міністерству програма з виплати до 300 тисяч гривень за зруйноване житло зрушила з місця і тепер маємо результат – на карткових рахунках людей з’являються кошти. Наразі проблемним питанням залишається надання компенсацій за житло, втрачене на тимчасово окупованих територіях», - наголосив Павло Кириленко. 

Учасники наради напрацювали дорожню карту подальшої співпраці. 

Нагадаємо, в області зареєстровано понад 503,6 тис. внутрішньо переміщених осіб, що становить 34% від загальної кількості ВПО в Україні (1 млн 468,1 тис. осіб). 

Донецька обласна державна адміністрація https://www.facebook.com/DonetskaODA/posts/305559101612723


724Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua