Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Про зміни в призначенні субсидій та пільг [05 жовтня 2022  10:35]

Згідно рішення Уряду, з 1 жовтня субсидії та пільги виплачують відділення Пенсійного фонду України, а не соціального захисту, як було раніше. Перехідний період триватиме до 1 грудня. З грудня повноваження Пенсійного фонду розширюються – його фахівці будуть здійснювати прийом, призначення та виплату субсидій та пільг.

Тим, хто отримував житлову субсидію, нікуди з цього приводу звертатись не потрібно. Її буде розраховано на опалювальний період автоматично. Відповідне роз’яснення надало Управління соціального захисту Слов’янської МВА.

Для громадян порядок призначення субсидії не змінився. Повторно звертатися до Пенсійного фонду не потрібно, оскільки у подальшому особові справи будуть передані органами соціального захисту у встановленому порядку.

До 1 грудня прийом громадян та оформлення документів здійснюють працівники органів соціального захисту. Також є можливість надати документи на призначення житлової субсидії в електронній формі через портал «Дія» чи офіційний вебсайт Мінсоцполітики.

Субсидію вираховують за такою схемою: від установленої суми за житлово-комунальні послуги у межах закріплених норм віднімають суму обов’язкового платежу.

На розмір субсидії впливають доходи й кількість людей, які зареєстровані чи проживають у домогосподарстві.

Якщо ви перебуваєте на обліку в Центрі зайнятості, отримуєте виплати по безробіттю і шукаєте роботу, субсидії вас не позбавлять. Однак, якщо ви не працевлаштовані і вже зняті чи не зареєстровані у Центрі зайнятості як безробітний, ви втрачаєте право на її призначення.

Субсидія видається виключно у готівковій формі, тобто її перераховують на картку обраного банку. Громадяни, у яких немає банківського рахунку, можуть отримувати допомогу через «Укрпошту» за адресою, яка була вказана під час звернення за субсидією.

Телефони УСЗН для довідок: (050) 105 01 14 (з питань надання пільг), (050) 105 02 91, (066) 851 37 07 (з питань надання житлових субсидій).


475Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua