Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
#Борці_за_Соборну_Україну: Віталій Киркач-Антоненко [27 січня 2023  11:34]

В рамках онлайн проєкту Донецької обласної державної адміністрації згадуємо сучасних борців – земляків, які віддали життя за державність та незалежність України після повномасштабного вторгнення рф.

Військовослужбовець Віталій Киркач-Антоненко загинув 9 листопада 2022 року у боях за Луганщину. Йому назавжди залишиться 35 років.

Віталій родом з Донецької області. Навчався у Майданській та Прелеснянькій школах. Закінчив біологічний факультет Донецького національного університету імені Василя Стуса. Жив у Слов’янську, де був відомим активістом ВО «Свобода». З 2014 року волонтерив.

До повномасштабної війни Віталій з дружиною займалися творчою діяльністю – виробляли у власній студії ексклюзивні прикраси ручної роботи з порцеляни і глини, продавали здебільшого на міжнародний ринок.

За тиждень до вторгнення Віталій хотів потрапити у військо, однак мав «білий квиток» через хворобу спини. Його відправили збирати документи. Але 24 лютого чоловіку зателефонували із запрошенням вступити до лав ЗСУ. Так з перших днів війни Віталій став у стрій. Брав участь у звільненні Лиману.

Наприкінці жовтня чоловік отримав коротку відпустку і на кілька днів поїхав до дружини у Київ. У своєму передостанньому дописі він опублікував їхнє фото і написав, що щасливий.

Віталій Киркач-Антоненко похований на Північному кладовищі у Слов’янську.

Пам’ятаймо!

За матеріалами платформи Меморіал героїв


377Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua