Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
У Слов'янську розміщення и соцзахист переселенців здійснюється належним чином [18 вересня 2014  13:22]

     

17 вересня в Слов'янську під головуванням директора департаменту охорони здоров'я Донецької облдержадміністрації Олени Петряєвої пройшла кущова нарада з представниками міст північного регіону області.

Головною темою засідання стало обговорення питань організації допомоги вимушеним переселенцям із зони проведення АТО, соціальних виплат та соціально-політичної ситуації, що склалася в області.

Секретар Слов'янської міської ради Павло Придворов докладно розповів про роботу, яка проводитися в місті по розміщенню і соціальному захисту переселенців.

Реєстрація вимушених переселенців здійснюється в Центрі надання адміністративних послуг міста Слов'янська. На кожного переселенця заповнюється бланк реєстрації, який містить інформацію про склад сім'ї, паспортні дані, адреса постійного проживання та адреса тимчасового перебування в Слов'янську, а також дата прибуття.

Вищевказані реєстраційні дані вносяться до загального реєстру вимушених переселенців.

Станом на 15 вересня цього року в Слов'янську зареєстровано 3891 осіб, з яких 1091- діти, в Святогорську - 9093 особи, з них 2647 - діти. 

Також в місті створено координаційний центр волонтерів, який здійснює координацію і допомогу, як тимчасовим переселенцям, так і постраждалим жителям міста.

Відділ з обліку та розподілу житлової площі Слов'янської міської ради через засоби масової інформації звернувся до небайдужих жителів нашого міста, про надання тимчасового житла для переселенців. Активну участь в розміщенні людей приймають благодійні фонди та релігійні організації.

В гуртожитках комунальної власності Слов'янська відсутні вільні кімнати, тому що під час проведення активної фази АТО в нашому місті постраждало 58 квартир і понад 130 приватних будинків. Сім'ям, чиє житло постраждало, міська рада надала тимчасове житло в гуртожитках.

За сприяння ДП «Донецька залізниця» в відомчому гуртожитку тимчасово проживають сім'ї працівників Ясинуватської залізниці, адміністрація ДГПУ розселила в гуртожитках університету переселенців з Донецька.

Вимушеним переселенцям і жителям міста надається благодійна допомога від управління Верховного комісара ООН у Україні. Допомогу отримали 1492 сім'ї.

Станом на 11 вересня 2014 під патронатом Червоного хреста тимчасові переселенці отримали: одяг, взуття - 566 сімей, продуктові набори - 80 сімей, овочі - 3714 сімей, а також фінансову допомогу в розмірі від 100 до 300 грн. - 180 сімей, на загальну суму- 26000 грн.

Від Фонду Ріната Ахметова «Допоможемо» за участю громадської організації «Джерело надії» та Слов'янського міського центру соціальної служби для сімей, дітей та молоді переселенці отримали 3500 продуктових наборів та 65 наборів для дітей.

У період з 15 по 16 вересня видано 1275 продуктових набору і 64 - дитячих набору.

Через територіальний центр Слов'янської міської ради від громадських організацій та Німецько-Українського благодійного фонду «ТАВІФА» допомогу у вигляді одягу отримали 255 осіб, житло яких постраждало в результаті проведення АТО і вимушених переселенців. Продукти харчування отримали - 800 осіб.

В місті проводиться Акція «Збери дитину - тимчасового переселенця в школу», завдяки якій були зібрані канцелярські товари для дітей-переселенців.

По забезпечення сімей тимчасових переселенців гуманітарною допомогою і тимчасовим житлом проводиться спільна робота з БФ «Я вірю в Україну», БФ Ріната Ахметова «Розвиток України», БФ «Дорога життя», ГО «Перемога», ГО «Слов'янська молодіжна організація «Твоя перемога», релігійна організація «Добра вість» та іншими організаціями.

Управлінням пенсійного фонду України в Слов'янську та Слов'янському районі з питань пенсійного законодавства проводиться прийом громадян за принципом «єдиного вікна», незалежно від реєстрації (прописки), тобто, по факту перебування на території обслуговування ПФУ.

Медична допомога особам, переселеним із зони проведення АТО, виявляється лікувальними установами Слов'янська першого і другого рівнів. На сьогоднішній день в Центр первинної медико-санітарної допомоги Слов'янська звернулися 2929 осіб.

У зв'язку з тим, що гуманітарна допомога надається у вигляді медикаментів, необхідних для надання екстреної та невідкладної допомоги, в ЛПУ міста є дефіцит лікарських засобів: гіпотензивних і цукрознижувальних препаратів, бронхолітиків, протисудомних, ферментів, противірусних препаратів.

Проблемним питанням є і забезпечення інсулінами хворих на цукровий діабет (зареєстровано 52 інсулінзавісимих хворих, в тому числі 5 дітей). Дана категорія хворих забезпечується інсулінами за рахунок гуманітарних поставок і, частково, за рахунок квоти, виділеної на хворих Слов'янська.

Станом на 16 вересня в загальноосвітніх школах Слов'янська навчається 971 учнів - вимушених переселенців. З них 651 дитина навчається в Слов'янську, 66 - в Миколаївці і 254 - в Святогорську.

Відділом освіти організовано щоденне відстеження кількості дітей-переселенців. Слід зазначити, що контингент учнів даної категорії з початку навчального року постійно збільшується.

Для учнів ЗОШ створені всі необхідні умови для організації навчально-виховного процесу. Діти забезпечені необхідною навчальною літературою, в окремих випадках використовується література попередніх років видання, додаткові джерела навчальної інформації з використанням Інтернету.

За результатами співбесід з дітьми-переселенцями та їх батьками, практичними психологами загальноосвітніх шкіл були організовані індивідуальні консультації, корекційні заняття, психологічне просвітництво через тематичні буклети та пам'ятки. До роботи також були залучені психологи-волонтери міста. У навчальні установи працевлаштовано 12 педагогів, які прибули із зони АТО.

Постійна робота з вимушеними переселенцями проводитися паралельно з організацією соціальних виплат населенню, яке постійно проживає на території міста Слов'янська.

По завершенню доповіді Павло Придворов повідомив, що не вирішеним на сьогодні залишається питання про розміщення військових підрозділів у навчальних закладах міста. Йдеться про компенсацію витрат закладам, у зв'язку з проживанням в гуртожитках військовослужбовців. 

Також Павло Придворов зазначив, що відсутня і будь яка інформація про кількість проживаючих військових, що ускладнює проведення аналізу з метою надання тимчасового житла переселенцям.

Олена Петряєва розповіла, що про цю проблему відомо. Раніше з цього питання до Міністерства оборони і Міністерства внутрішніх справ були направлені листи, але, поки, воно залишається не вирішеним.


1339Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua