Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Про пільгові перевезення  [23 жовтня 2014  17:12]

                         

Чому належним чином не відбувається перевезення пільговиків у маршрутках? На ці та інші питання спробували найти відповіді члени міської організації ветеранів України із підприємцями, які здійснюють пасажирські перевезення. В нараді, яка відбулася 22 жовтня, брала участь начальник управління економічного та соціального розвитку Олена Ковальова, яка детально прозвітувала про роботу, спрямовану на вирішення цієї проблеми.

- Аналіз роботи із зверненнями громадян за останній час показав, що з'явилася негативна тенденція до збільшення скарг з транспортних питань. Тільки з початку цього року до виконавчих органів про порушення правил пассажироперевезень надійшло 94 звернення, з яких 85 - з приводу відмови в праві пільгового проїзду. У другому півріччі число звернень особливо зросло - 44 звернення, - зазначила Олена Ковальова.

Перевізникам в ході зустрічі нагадали про законодавчі акти, що забезпечують право на пільговий проїзд та про обов'язки з перевезення пільгової категорії населення, відображених в укладеному з виконавчим органом міської ради договорі. Але й перевізники звернули увагу на те, що компенсувати безкоштовний проїзд держава не поспішає.

Де брати кошти на ремонт транспорту, на податки, виплату заробітної плати, паливо і оновлення автомобільного парку, якщо практично половина міста має право безкоштовно їздити? (В нашому місті більше 40 з 100 тисяч слов'янців мають право на безоплатний проїзд).

Цілком зрозуміла законна позиція пасажирів-пільговиків, яким держава забезпечила соціальний захист - їх повинні перевозити безкоштовно.

Обидві сторони зійшлися в думці, що кращим виходом з цієї скрутної ситуації стане виділення адресної допомоги пільговикам.

Представники різних фірм-перевізників були одностайні в одному: якщо ситуація не зміниться, то Слов'янськ може прийти до транспортного колапсу.

Представники ради ветеранів позначили свою позицію і внесли ряд пропозицій. Наприклад, у обов'язковому порядку використовувати в маршрутних автобусах квитки.

Хамству - бій!

23 жовтня о міській раді відбулася зустріч з перевізниками. Розмова, яка вели заступник міського голови Дмитро Сиваш і начальник управління економічного та соціального розвитку Олена Ковальова була присвячена також проблемі пільгових перевезень. Розбираючись зі скаргами, Дмитро Сиваш підкреслив, що у кожної з конфліктуючих сторін своя правда, але хамство повинно бути виключено. 

- Хамство і грубість водіїв по відношенню до літніх людей, ветеранів, демонстративне висаджування з автобусів і маршруток, це те, що зрозуміти неможливо, адже кожна людина гідна поваги і ввічливого ставлення.


1145Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua