Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Впровадження нових стандартів в освітній системі [24 жовтня 2014  16:11]

       

23 жовтня Слов'янськ с дружнім візитом відвідав міністр освіти та науки України Сергій Квіт. Сергій Миронович побував у двох дитячих садках, після чого зустрівся зі студентами та викладачами Донбаського державного педагогічного університету.

На зустрічі був присутній секретар міської ради, в. о. міського голови Олег Зонтов, який вітаючи високого гостя зазначив, що нові стандарти, які впроваджуються в освітній системі, здатні реально підвищити якість та конкурентоспроможність вузів. Також Олег В’ячеславович виразив надію, що приїзд міністра є показником укріплення діючої вертикалі власті.

Вітаючи слов'янців, Сергій Квіт висловив слова щирого співчуття з приводу трагічних подій, які сталися у Слов'янську і завірив, що вся Україна вболівала за нас, була, є і надалі буде разом з нами.

Далі міністр детально розповів, що саме передбачає Закон «Про вищу освіту», в основі якого лежить ідея університетської автономії. Мається на увазі академічна, фінансова та організаційна автономія.

Також закон передбачає прямі вибори ректора, тобто в виборах беруть участь викладачі та студенти закладу. Вже з вересня 2015 почне роботу професійно незалежний орган - Національне агентство по забезпеченню якості вищої освіти, а ВНЗ перейдуть на максимальне навантаження на викладачів в 600 годин (замість 900) - і це означає, що навчальні програми будуть змінені у відповідності з новими освітніми стандартами. Також, за новим законом, студентам надається право вибирати зміст освіти - до 25%. Тобто, кожний студент формує свою траєкторію навчання, а це посилить конкуренцію між викладачами.

Роботу над втіленням ідеї про університетську автономію ми почали ще в 2005 році, але, нажаль, не змогли задумане втілити в реальність. А коли наступного року побували в Кембріджі, то зрозуміли, що для того, щоб зробити яскравий проект, нам потрібні три речі: традиції, правильні люди і довіра. Без довіри неможливо нічого, тому наш Закон орієнтований саме на довіру, - наголосив міністр.


1243Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua