Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Вічна пам'ять загиблим! Вічна слава живим!  [28 жовтня 2014  16:34]

                       

Сьогодні, 28 жовтня, в міському парку культури і відпочинку біля Монумента Слави відбувся урочистий мітинг, приурочений 70-річчю визволення України від німецько-фашистських загарбників. 

На мітингу були присутні представники виконавчої влади, громадських організацій, а також патріотично настроєні городяни. 

Від імені секретаря міської ради, в. о. міського голови Олега Зонтова привітав ветеранів Великої Вітчизняної війни, учасників бойових дій, солдатських вдов, мешканців та гостей Слов'янська з цією знаменною датою заступник міського голови Віктор Воропаєв. 

- Для кожного з нас день визволення України - це особлива дата. Сьогодні ми схиляємо голови перед загиблими і говоримо вам, хто вижив у тій війні, слова величезної, сердечної вдячності. 

Важкий шлях до Перемоги пройшов через ваші долі, через все ваше життя, дорогі наші учасники бойових дій, вдови, діти війни. З великою пошаною і повагою ми ставимося до тих ветеранів війни і тилу, учасникам бойових дій, які живуть серед нас, всім, хто проявляючи героїзм і відвагу наближав Перемогу над ворогом, а, значить, і мирні дні на нашій українській землі. 

І сьогодні, коли наша країна переживає складний, драматичний період, найважливішим і самим потрібним побажанням для всіх нас залишається побажання миру. Нехай на нашій землі знову засяє сонце злагоди, достатку і процвітання, а небо над Україною завжди буде яскраво-блакитним і безхмарним! - йдеться у привітанні. 

Вони йдуть вже нестрункими рядами - ті, хто звільняв нашу країну в 44-му. Зараз їм під дев'яносто. Але вони добре пам'ятають, як горіла земля під час танкових боїв, як противився ворог… До присутніх звернувся ветеран Великої Вітчизняної війни, військовий льотчик Василь Опанасович Матвієнко, який поділився своїми військовими спогадами, розповів про битви, про те, як його покоління захищало Вітчизну. Василь Опанасович висловив надію, що нова Верховна Рада і Президент зможуть врегулювати ситуацію і домогтися миру в Україні. 

- Українці в неоплатному боргу перед героями-визволителями і повинні пам'ятати історію і шанувати їх подвиг в ім'я нашої країни! - підкреслив ветеран. 

Також перед присутніми виступив підполковник Геннадій Пітек, який від імені всього особового складу Національної гвардії подякував ветеранам за їх героїчний подвиг. 

На завершення мітингу присутні поклали вінки до Монумента Слави.


1010Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua