Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
В Слов’янську відкрилась виставка «Голодомор 1932-1933 років - геноцид українського народу» [19 листопада 2014  13:47]

                   

18 листопада 2014 року в Центральній бібліотеці Слов’янська Донецької області Службою безпеки України за підтримки Українського інституту національної пам’яті та Слов'янської міської ради відкрито тематичну документальну виставку-експозицію «Голодомор 1932-1933 років - геноцид українського народу». Виставка проходить в рамках заходів до Дня вшанування пам’яті жертв голодоморів.

На відкритті були присутні в.о. міського голови Слов’янська Олег Зонтов, начальник відділу з питань внутрішньої політики міської ради Дмитро Кравченко, в.о. начальника відділу культури Оксана Гусейнова, відвідувачі бібліотеки, представники громадськості міста, учні, викладачі, журналісти та гості міста.

Співробітник Служби безпеки України, керівник слідчо-оперативної групи з розслідування кримінальної справи «Про вчинення Голодомору – геноциду українського народу 1932 – 1933 рр.», автор одного з розділів виставки полковник Валерій Удовиченко розповів, що основною метою заходу є відкриття жителям Донбасу доказів, що в Голодоморі 1932-1933 рр було скоєно геноцид українців.

Також перед присутніми виступили в.о. міського голови Слов’янська Олег Зонтов, спеціаліст відділу з питань внутрішньої політики міської ради Денис Бігунов, науковий співробітник Слов’янського краєзнавчого музею Валерій Ступко, голова товариства «Просвіта» ім.Т.Шевченка Володимир Савенко, представники «Студентського братства Слов’янська» та інші.

Пізніше хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих під час Голодомору в Україні.

Тематична виставка-експозиція включає матеріали виставок попередніх років. Зокрема, демонструє частину плакатів, створених Службою безпеки України та Українським інститутом національної пам’яті у 2009 році за матеріалами розслідування кримінальної справи за фактом вчинення геноциду в Україні в 1932-1933 рр. Також представлені плакати виставки «Вбивство голодом – геноцид», створеної у 2013 році до 80-тих роковин Голодомору 1932- 1933 років.

У рамках заходу в Центральній бібліотеці відвідувачі мають можливість познайомитись із документальними фільмами про голодомори в Україні.

Виставка триватиме до 30 листопада 2014 року.


954Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua