Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
У Коростені відкрито пам’ятник найбільш мирному винаходу за всю історію людства – велосипеду! [23 грудня 2014  15:26]

                 

За ініціативи батьківського комітету міської гімназії, за підтримки трудового колективу Коростенського заводу теплотехнічного обладнання та міського голови Володимира Москаленка 18 грудня у Коростені відкрито пам’ятник найбільш мирному винаходу за всю історію людства – велосипеду!

Конструкція у вигляді прототипу першого велосипеда, виготовленого у людський зріст, встановлений на торці входу до бомбосховища, що знаходиться на території міської гімназії.

Вагомою перевагою пам’ятника є те, що небесне панно, на фоні якого розміщено пам’ятник, виготовлене за ескізами дитячих малюнків про мир в Україні.

Самі діти віком 6-10 років стали архітекторами монумента, в основі якого розміщений старовинний велосипед, над котрим підноситься мирне небо з хмаринками, птахами та квітами, об’єднує всю композицію величезна, довжиною в 15 метрів, веселка. Усі охочі сфотографуватися на велосипеді ніби захищені різнобарвним її куполом від бомб і снарядів, що можуть завадити мирному дитинству та мирному процвітанню України.

Діти молодших класів, які були причетні до цієї визначної події, нагороджені цінними подарунками, серед яких 4 сучасних велосипеди.

Також учнями гімназії було намальовано 162 малюнка зі зображенням мирного винаходу та передані воїнам – коростенцям учасникам АТО, які захищають на Сході території України.

Пам’ятник велосипеду стане не тільки окрасою міської гімназії, а й постійним нагадуванням про те, що мир є великою цінністю громади Коростеня.

За матеріалами - http://www.korosten.in.ua


1221Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua