Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Акції Студентського та Учнівського братств до Дня Соборності [22 січня 2015  16:44]

           

У День Соборності, 22 січня при вході до Cлов’янської загальноосвітньої школи №5 старшокласники та студенти–активісти Учнівського і Студентського братств, перевдягнуті у форму Січових Стрільців та донбаських гайдамаків,які діяли у Слов’янську під час боротьби за Соборність майже сто років тому, провели театралізоване дійство. 

Активісти підняли величезний прапор України на шкільній будівлі. Саме тут базувалися Січові стрільці, а студенти розташованого у цьому будинку комерційного училища охоче записувалися у «гайдамаки-добровольці» для боротьби за вільну Україну. 

Під час театралізованого дійства активісти, перевдягнені у «воїнів УНР» пройшли, співаючи пісні часів Української революції 1917-19 років, вулицями Слов’янська та роздали перехожим скан-копії Універсалу від 22 січня 1919 року з печаткою і підписом тогочасного українського лідера Симона Петлюри про об’єднання Східних і Західних земель в Соборну Україну. Активісти привітали зі Святом батальйон «Січ» та передали бійцям солодощі. 

Роздаючи копії Універсалу за підписом Симона Петлюри про Соборність України перехожим, учасники молодіжної акції розповідали, що добровольчий батальйон Січових Стрільців, сформований із мешканців із Західної України, у 1918 році перебував у Слов’янську для захисту міста від більшовиків. Тоді «західники» із січових стільців боролися спільно із «гайдамаками» – іншим добровольчим батальйоном, сформованим із мешканців Донеччини.

Анастасія Ковтун - координатор ВМГО «Студентське братство», студентка Слов’янського педагогічного університету, розповіла: «Сьогодні, порівнюючи з Днем Соборності 96 років, історія повторюється. Сьогодні знову за Незалежність і єдність України бореться українська армії та добровольці батальйони, якими століття тому були «Січові Стрільці» та «гайдамаки».


1151Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua