Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Увага! Спека сприяє розповсюдження небезпечних інфекцій! [16 червня 2015  16:50]

КЗ «Слов'янський міський Центр здоров'я» повідомляє, що в спекотні літні дні в регіонах з великою міграцією населення виникає ризик заносу та розповсюдження особливо небезпечних інфекцій, до яких відноситься холера.

З урахуванням вищезазначеного, відділ охорони здоров'я Слов'янської міської ради сумісно з головним управлінням держсанепідслужби у Донецькій області Слов'янського районного управління організував та провів тренувальне заняття для медичних працівників Центру первинної медико-санітарної допомоги та станції швидкої медичної допомоги.

Під час тренування медики відпрацювали практичні навички протиепідемічних заходів та надання медико-санітарної допомоги у разі виявлення холери на амбулаторному етапі.

Нагадуємо, що механізм зараження при холері – фекально-оральний. Шляхи передачі – водний, харчовий, контактно-побутовий (через некип’ячену воду; молочні продукти та продукти харчування, що не пройшли термічну обробку; забруднені руки та предмети вжитку). Поширенню збудників холери сприяють мухи, таргани та інші комахи, на кінчиках лапок яких вібріони здатні зберігатися тривалий час.

Рекомендації для населення стосовно запобігання холери: якісна термічна обробка продуктів харчування; кип'ятіння води; миття рук; винищення комах у оселях.


1129Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua