Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

До Дня незалежності України від Слов’янська до Костянтинівки відбудеться велопробіг «Стежками Олекси Тихого» [13 серпня 2015  14:46]

Донецьке товариство ім. Олекси Тихого разом з низкою інших громадських організацій Донеччини за підтримки голови Донецької облдержадміністрації Павла Жебрівського та за сприяння виконуючого обов’язки Слов’янського міського голови Олега Зонтова до Дня Незалежності України проводить традиційний велопробіг «Стежками Олекси Тихого» за маршрутом Слов’янськ – Краматорськ – Дружківка – Костянтинівка. 

Девіз пробігу «Від Костянтинівки до Слов'янська – проспект Олекси Тихого»! 

Організатори запрошують велосипедистів та громадськість Донеччини до обговорення деталей акції з метою визначення конкретної дати та часу проведення велопробігу, маршруту, приблизної кількості учасників і просять надавати свої побажання, пропозиції, цікаві ідеї до 16 серпня включно на електронну скриньку yevgenshapoval@gmail.com

Контактна особа-організатор: Євген Шаповалов. Деталі за телефоном: 050-603-64-75

Організатори гарантують смачний куліш на фініші, призи учасникам та воду в дорозі. 

Варто зазначити, що даний велопробіг традиційно проходив на Донеччині останні 7 років поспіль окрім 2014 року, коли Донецька область зазнала окупації російсько-терористичними силами. 

В 2015 році традиція відновлюється. 

Варто зазначити, що Олекса (Олексій) Іванович Тихий уродженець с. Їжівка Костянтинівського району Донецької області - дисидент, правозахисник, педагог, мовознавець, член-засновник Української гельсінської групи, автор самвидавних праць «Роздуми про українську мову і культуру в Донецькій області» і «Думи про рідний Донецький край» помер в радянському концтаборі 5 травня 1984 року.

Пізніше, 7 грудня 1990 року Постановою Пленуму Верховного суду УРСР вироки щодо Тихого було скасовано і справу закрито «за відсутністю складу злочину», а 19 листопада 1989 року його прах був перепохований на Байковому кладовищі в Києві поряд з прахом Василя Стуса та Юрія Литвина.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua