Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Дні українського кіно на Донбасі [20 квітня 2017  13:28]

24 та 25 квітня у Слов’янську  за підтримки Державного агентства України з питань кіно культурологічний проект «Дні українського кіно на Донбасі» організовує безкоштовні перегляди українських кінофільмів.

Запрошуємо жителів міста переглянути сучасні витвори українського кінематографу та поспілкуватися з народними артистами України! Вхід вільний.

РОЗКЛАД ПЕРЕГЛЯДІВ

СЛОВ`ЯНСЬК, 24 квітня
Центральна міська бібліотека (Слов’янськ, Соборна площа, 2-А)
14.00 (дитячий сеанс) - «Микита Кожум’яка»
Будинок культури залізничників (Слов’янськ, вул. Свердлова, 77)
17.00 (сеанс для дорослих) – «Аве, Марія» ( перед переглядом – виступ режисера фільму та виконавиці головної ролі народної артистки України Людмили Єфименко. Відома по ролях у стрічках: «Легенда про княгиню Ольгу», «Лісова пісня. Мавка», «Лебедине озеро. Зона», «Молитва про гетьмана Мазепу»).
19.00 (сеанс для дорослих) – «Незламна» (перед переглядом – виступ виконавиці одній із ролей у фільмі заслуженої артистки України Алли Сергійко. Відома по ролях у стрічках та телесеріалах: «Співачка Жозефина та мишачий народ», «Хороші хлопці», «Впізнай мене, якщо зможеш», «Повернення Мухтара -3»)


СЛОВ`ЯНСЬК, 25 квітня
Центральна міська бібліотека
14.00 (дитячий сеанс) – «Моя країна – Україна»
Будинок культури залізничників
17.00 (сеанс для дорослих) – «Креденс»
19.00 (сеанс для дорослих) – «Моя бабуся Фані Каплан»

АНОНСИ ФІЛЬМІВ

«МОЯ БАБУСЯ ФАНІ КАПЛАН» (режисер – Олена Дем”яненко, 2016, 110 хв.)

Всі, хто навчався у школі за часів Радянського Союзу, пам’ятають ім’я революціонерки Фані Каплан, яке залишилося в історії завдяки іі замаху на «вождя світового пролетаріату» Володимира Ілліча Леніна. Однак стрічка талановитого українського режисера Олени Дем`яненко зовсім не про цю хрестоматійну подію. В основі фільму «Моя бабуся Фані Каплан» - журналістське розслідування, що відбувається у наші дні. У передмісті Парижу живе людина, котра дивом зберегла щоденник своєї бабусі… Фані Каплан. З цих особистих записів київська журналістка Марина дізнається про пронизливе кохання молодої Фані до анархіста та авантюриста –
красеня Віктора Гарського, який використовував закохану в нього дівчину в своїх політичних інтригах…
Приз за «Кращий іноземний фільм» на London Crystal Palace Interneational Film Festival.

«НЕЗЛАМНА» (режисер – Сергій Мокрицький, 2015, 111 хв.)

Жінка та війна – речі несумісні. Це розуміє кожна нормальна людина. Але іноді життя та доля вирішують інакше. Головна героїня фільму – реальна дівчина Людмила Павличенко, яка здобула «титул» найрезультативнішої жінки-снайпера під час Другої світової. На її рахунку було 309 вбитих фашистів. Тендітна красуня Людмила перетворилася на жорстокого робота, здатного вбивати кожного дня. Але перше кохання, яке несподівано «накриває» залізного снайпера, повертає дівчину до розуміння жіночої природи та цінностей людського буття. Роль Людмили Павличенко переконливо зіграла талановита Юлія Пересільд, котру глядачі знають по яскравих роботах у фільмах та серіалах «Край», «Людмила Гурченко», «Таинственная страсть» та інших.

«КРЕДЕНС» (режисер – Валентин Васянович, 2013, 81 хв.)
«Креденс» - різдвяна казка, трохи схожа на страшний сон. Весела і сумна, як і все у нашому житті. Головному герою, віолончелісту Оресту, для того, аби просто жити й займатися улюбленою справою, необхідно пройти крізь серйозні випробування. Їх не варто переказувати, треба лише сісти у затишне крісло й поринути у магічний світ пригод, що відбуваються у чудовому зимовому Львові… Але ж, звісно, якщо є передчуття свята та молодий привабливий чоловік, то має бути й жінка. Інакше – яка ж це казка? Ну, а креденс (якщо хтось не знає) – це шафа. Звичайна шафа, котра також є героїнею стрічки.
На IV-му Одеському міжнародному кінофестивалі «Креденс» здобув приз Міжнародної федерації кінопреси (ФІПРЕССІ) як «Кращий український повнометражний фільм».

«ТІНІ НЕЗАБУТИХ ПРЕДКІВ» (режисер – Любомир Левицький, 2013, 95 хв.)
Краса українських Карпат, наймогутніші маги – мольфари, котрі на початку XIX століття стримували темні сили - це повноправні герої містичної стрічки «Тіні незабутих предків»… Сьогодення, студентське життя, нерозділене кохання – це теж антураж, персонажі й почуття, про які йдеться у «Тінях…» Як ці світи та люди з різних часів перетинаються між собою, які життєві цінності були важливі людям 200 років тому і чого прагнуть їхні нащадки – питання, котрі ставлять автори фільму. А ось відповідь на них кожен з глядачів має дати собі особисто після завершення цієї захоплюючої кінопригоди.


«АВЕ, МАРІЯ» (режисер – Людмила Єфименко, 1999, 94 хв.)
Одного разу, у підземному переході біля філармонії, відома співачка Людмила, яка поспішала на власний концерт, почула чарівний голос маленької побирушки – вона співала «Аве, Марія»… Мелодраматична історія про кохання та розлучення – режисерський дебют народної артистки України Людмили Єфименко, в якому вона зіграла й роль головної героїні.
Фільм «Аве, Марія» здобув Спеціальний приз журі на Міжнародному кінофестивалі слов’янських та православних народів «Золотий витязь».

«МИКИТА КОЖУМ”ЯКА» (режисер – Манук Делоян, 2016, 85 хв)
3D-анімаційний повнометражний фільм-фентезі. «Микиту Кожум’яку» знято за мотивами однойменної казки Антона Сіяніки, головний герой якої - сміливий та кмітливий хлопчик Микита, котрий має врятувати світ людей і світ магії від страшної відьми.

«БАБАЙ» (режисер – Марина Медвідь, 2014, 70 хв.)
Зізнайтеся, хто в дитинстві не боявся Бабая? Хто не хотів спіймати та подолати його? Мабуть, таких немає, але ніхто не може похвалитися, що переміг цього діда-страховиська… А ось маленька смілива дівчинка Світланка-Зорянка, героїня анімаційної стрічки «Бабай», вирушає у небезпечну подорож, аби спасти своїх рідних дідуся з бабусею, і за допомогою вірних друзів отримує перемогу…

«МОЯ КРАЇНА – УКРАЇНА» (художні керівник проекту – Степан Коваль, 2014, 25 серій по 3 хв.)
До уваги дорослих! Якщо ви любите нашу Батьківщину так, як люблять її автори унікального проекту «Моя країна – Україна», обов’язково завітайте на перегляд цього анімаційного серіалу усією родиною. Кожна маленька стрічка тривалістю три хвилини розповість вам відому або забуту казку, легенду, історію про велике або маленьке місто нашої прекрасної землі: ви дізнаєтесь, як козак Яким Погрібняк побудував церкву без жодного цвяху, чому місто Борщів носить таку назву, хто живе на дні озера Пісочного у Волинському краї, почуєте цікаві історії заснування Маріуполя, Умані, Петриківки та багато іншого. І тоді вам, без сумніву, стане зрозумілим горде привітання: «Слава Україні!»


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua