Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

День матері-свято, що стосується кожного з нас. [16 травня 2017  14:07]



Традиція святкувати День матері прийшла до нас із США, де це свято відзначається із 1914 року. 

У нашій країні День матері відзначається і на державному, і на релігійному рівнях. Напевно, травень не випадково обрали для цього свята – адже місяць Пречистої Діви Марії, до якої ще українські козаки та князі звертались за допомогою та заступництвом. Навіть для древніх слов'ян цей місяць був особливим: вони вважали, що природа-мати пишно одягає свою дочку-землю квітами та зеленню, щоби та дарувала людям життя. 

Слово "мати", "мамо", "матуся" завжди асоціюється у нас із любов'ю, добротою, ласкою. Мати - найближча людина, яка піклується про нас, незалежно від нашого віку, статусу, сімейного стану. Мама - єдина людина, яка любить нас безумовною, щирою любов'ю. 

У цілому світі мірою гідності людини вважається її вдячність матері за життя, за всі її старання, за виховання дітей і самопожертву.
І саме День матері –це можливість висловити матусям свою любов і повагу, турботу і піклування. 

Напередодні Дня матері 12 травня 2017 року у міському парку «Шовковичний» відбулися виставка-ярмарок і концерт «Рідна школа розкриває материнські обійми» за участю багаторазових переможців Всеукраїнських і регіональних творчих конкурсів, вихованців Слов’янської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату I-III ступенів № 23 Донецької облради.
Глядачів приємно вразили виступи хорового колективу «Рондо», ансамблю народних інструментів «Веселка», інструментального тріо «Обертон», танцювального колективу «Шоколад», які продемонстрували високу виконавчу майстерність, неповторність, оригінальність. 

Пісня «Закрийте очі» у виконанні учениці 12-класу Дашивець Наталі стала справжнім відкриттям для всіх присутніх, адже дозволила кожному глядачеві у повній мірі відчути мужність, стійкість, позитивність, силу духу незрячої дитини. 

Надзвичайно високі спортивні досягнення продемонстрували вихованці заслуженого тренера України, володаря звання «Кращий тренер 2016 року» Котлярова І.М.: багаторазові чемпіони та рекордсмени світу та Європи, Всесвітніх ігор сліпих із пауерліфтингуДраний Володимир, Бабенко Євген, КозиреваВасилиса, Костюк Данило, Шаульський Володимир, Григор’єва Валентина.
Видовищний заключний номер концерту - флешмоб «Україна – це ми» -переконав усіх присутніх, що рідна Мати і рідна Україна – два крила любові, які несуть українську душу через століття, від покоління до покоління, адже тримає їх щира материнська любов! 

Шануйте і любіть своїх найрідніших матусь! 


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua