Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

У Слов'янську на День міста відбувся фестиваль національної кухні народів світу “Класнюче - смачнюче” [11 вересня 2017  13:09]

9 вересня пройшли заходи з нагоди святкування Дня народження міста. У цьому році Слов'янську виповнилося 372 роки. 

Урочистості розпочалися на Соборній площі з фестивалю національної кухні народів світу “Класнюче — смачнюче”. Кафе “Палермо”, “Дукат”, “Талер”, “Славный город”, “Маракеш”, “Берлога”, “Ультра” та супермаркет “Браво” демонстрували свої вміння з приготування страв таких країн, як: Італія, Германія (Баварія), Чехія, Україна, Греція, Мексика, США та Кавказька кухня. 

Варто зазначити, що міський голова Вадим Лях також демонстрував жителям та гостям міста свої вміння з приготування плову та закарпатського бограчу на тандирі, після чого очільник міста пригощав всіх слов’янці цими стравами. Варто зазначити, що бажаючих спробувати кулінарні витвори міського голови було багато. 

Після того, як комісія на чолі з міським головою визначила переможців в номінаціях: “За вірність національним традиціям”, “За професіоналізм і майстерність”, “Найоригінальніша страва”, “За презентацію країни”, “Майстер своєї справи”, “Національні кулінарні інновації”, “За популяризацію національної кухні”, “Національні секрети”, “Кулінарна знахідка” та “Кращий авторський коктейль” вищевказані заклади ресторанного господарства були нагороджені дипломами. 

Міський голова Вадим Лях також був нагороджений дипломом в номінації “Майстер своєї справи”. За словами жителів міста, вони були приємно здивовані та вражені, що очільник міста так вправно володіє кулінарним мистецтвом, тому вони подякували йому за смачні страви та святковий настрій.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua