Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

У Слов'янську відсвяткували День міста [10 вересня 2018  15:02]

8 вересня відбулись урочисті заходи до Дня міста. Слов'янську в цьому році виповнилося 373 роки. 

Після приготування міський голова Вадим Лях особисто пригощав слов'янців та гостей міста закарпатським бограчем та пловом. Варто зазначити, що бажаючих скуштувати кулінарні витвори міського голови було багато. Воно й не дивно, адже аромат запашних страв розходився по всій площі і приготування страв міським головою вже стало традицією. 

Також очільник міста прийняв участь у Фестивалі вуличної їжі. 

Цього року10 закладів громадського харчування - кафе “Палермо”, кафе “Дукат”, кафе “Берлога”, кафе “Славній город”, кафе “Маракеш”, кафе-бар “Талер”, кафе “Ультра”, кафе “Соняшник”, кафе “Мама дома” та кафе “Атмосфера” - змагалися в 10 номінаціях. Конкурсна комісія у складі міського голова Вадима Ляха, заступника міського голови Андрія Секлецова, голови Слов'янської райдержадміністрації Євгена Данилюка, начальника Слов'янського відділу поліції ГУ НП в Донецькій області Сергій Альошина, начальника Слов'янсько-Лиманського управління ГУ ДФС у Донецькій області Ігоря Колодія, завідувача Слов'янської районної філії ДУ Донецького обласного лабораторного центру МОЗ України Сергія Моховика та директора виробничої одиниці “Слов'янськтепломережа” обласного комунального підприємства “Донецьктеплокомуненерго” Сергія Микитишина оцінювала приготовані страви. 

  • Порадившись комісія вирішила розподілити номінації наступним чином: 
  • “Найкраще оформлення місця приготування” - кафе “Славный город” 
  • “Найкраща презентація страви” - кафе-бар “Талер” 
  • “Найсмачніша страва” - кафе “Мама дома” 
  • “Гастрономічний шедевр” - кафе “Палермо” 
  • “Унікальна страва” - кафе “Ультра” 
  • “Кулінарна знахідка” - кафе “Дукат” 
  • “Кухарський талант” - - кафе “Берлога” 
  • “Краща кулінарна команда кухарів” - кафе “Соняшник” 
  • “За професіоналізм і майстерність” - кафе “Атмосфера” 
  • “Найкорисніша страва” - кафе “Маракеш»

Міський голова також отримав диплом в номінації “Майстер кухар”. 

В день святкування Дня міста було багато розваг та локацій: фестиваль “Жива вулиця”, яка територіально знаходилась на вулиці Шевченко, різноманітні атракціони та гойдалки для дітей. 

У сквері «Мрія» для всіх слов`янців була організована спортивно-розважальна програма: забіг з собаками, спортивні клуби та секції міста продемонстрували свої уміння та навички, організовані змагання з різних видів спорту.Свято проходило за підтримки відділу у справах сім'ї, молоді та спорту Слов'янської міської ради та спонсорів, які надали призи переможцям та учасникам змагань. 

Увечері на Соборній площі міста розпочались урочистості на центальній сцені. На великому екрані був презентований відеоролік про те, як змінився Слов'янськ за останній рік. Слов'янці побачили скільки всього виконано: зроблені дороги та тротуари, добігають кінці ремонтні роботи в Центрі надання адміністративних послуг та опорній школі (колишня ЗОШ № 13), триває ремонт в лікарнях. 

Міський голова Вадим Лях з найкращими побажаннями привітав слов'янців зі сцени та вручив Почесні грамоти Слов'янської міської ради кращим з кращих. 

Також від імені Народного депутата України Олега Недави жителів міста привітала його помічниця Вікторія Набокова, яка побажала їм мирного неба над головою та вручила спортсменам цінні подарунки. 

Після урочистих привітань та нагород творчі колективи міста розважали присутніх виконанням танцювальних і пісенних номерів. 

Найбільш очікуваним для слов'янців був виступ групи “Скрябін”. 

Слов'янськ весело, шумно та з розмахом відсвяткував День міста, після якого у його жителів залишаться лише приємні спогади. 


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua