Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

22 вересня — Всесвітній день без автомобілів [14 вересня 2018  14:04]

22 вересня в багатьох країнах світу відзначається Всесвітній День без автомобілів. Ця традиція започаткована  у Франції з 1998 року. Тоді цей день відзначили всього біля двох десятків міст.  

Щороку участь у заходах, присвячених Дню без автомобіля, приймають понад 100 мільйонів людей світу. 

Основна мета акції – привернути увагу широкої громадськості до питань розвитку сталого транспорту та існуючим альтернативним засобам пересування. День без автомобіля покликаний скоротити кількість автомашин на вулицях і дорогах та підтримати інші види транспорту, та переконати водіїв скористатися в цей день громадським транспортом, щоб знизити в місті рівень забруднення повітря.  

Важливість Всесвітнього Дня без автомобілів цілком зрозуміла, тому Слов'янськ також приєднався до цієї важливої ​​акції, тим самим підтверджуючи пріоритетність розвитку міста як екологічно чистого, енергоефективного та спортивного. 

Вельмишановні жителі міста Слов’янська, міська рада просить Вас долучитися до участі у цьому заході і 22 вересня залишити своє авто вдома та хоча би на один день пересісти на повністю екологічний транспорт або просто прогулятись пішки. 

Тих, хто відмовиться від автомобіля на користь екологічно чистого транспорту, чекає невеликий бонус: при пред'явленні техпаспорта і посвідчення водія проїзд в міському електротранспорті буде безкоштовним.

Залиште автомобіль вдома, насолодіться прекрасним осіннім днем, живим спілкуванням і тихими міськими вулицями. Ставайте частиною змін вже зараз!


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua