Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Інформація про роботу Управління економічного та інвестиційного розвитку за період з 29 січня по 10 лютого 2019 року [12 лютого 2019  14:08]

Працівниками відділу розвитку територій та туризму управління економічного та інвестиційного розвитку Слов’янської міської ради за період з 28 січня по 10 лютого 2019 року:

Підготовлені проекти рішень на засідання виконкому та сесії міської ради щодо внесення змін до «Програми економічного і соціального розвитку м. Слов’янська на 2019 рік та основні напрями розвитку на 2020-2021 роки».

Розміщено «Звіт про реалізацію інвестиційних проектів за кошти державного фонду регіонального розвитку у місті Слов’янськ за 2018 рік» на відповідній сторінці офіційного веб-сайту Слов’янської міської ради.

Розглянуто наданий управлінням житлово-комунального господарства Слов’янської міської ради проект «Програми забезпечення пожежної безпеки будинків підвищеної поверховості м. Слов’янськ на 2019-2021 роки».

Готується Експертний висновок щодо відповідності проекту «Програми забезпечення пожежної безпеки будинків підвищеної поверховості м. Слов’янськ на 2019-2021 роки» вимогам Порядку розроблення, фінансування, моніторингу міських цільових програм та звітності про їх виконання, затвердженого рішенням Слов’янської міської ради від 31.05.2017 № 9-XXIV-7.

Оновлена інформація по переможцям конкурсного відбору проектів суб’єктів малого підприємництва на офіційному сайті Слов’янської міської ради.

В рамках проекту «Професійна інтеграція внутрішньо переміщених осіб в Україні» GIZ (Німеччина) у Слов’янському міському центрі зайнятості 30.01.2019 відбулось розширене засідання Консалтингового простору «Перспектива», де представниками відділу розвитку територій та туризму управління економічного та інвестиційного розвитку Слов’янської міської ради були надані консультації фізичним особам-підприємцям щодо програми фінансової підтримки для представників малого та середнього бізнесу.

Відповідно до Розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів», відділом розвитку територій та туризму управління економічного та інвестиційного розвитку підготовлено проект рішення Слов’янської міської ради «Про встановлення ставки туристичного збору у м. Слов’янську на 2019 рік», який був погоджений з територіальним відділенням антимонопольного комітету України.

Підготовлена інформація на колегію для міського голови щодо проекту Регіональної програми розвитку малого підприємництва у Донецькій області на 2019-2020 роки.

На постійній основі надаються консультації та методична допомога розробникам регуляторних актів щодо підготовки аналізу регуляторного впливу та М-тесту до проектів регуляторних актів з питань: житлово-комунального господарства, торгівлі, земельного податку тощо, з метою забезпечення виконання Закону України «Про засади державної регуляторної політики в сфері господарської діяльності».

Протягом звітного періоду відділом інвестицій, енергоефективності та зовнішніх відносин:

Розпочата підготовча робота щодо аналізу ефективності використання енергоресурсів бюджетними установами міста в порівнянні з аналогічними закладами та нормативними значеннями за 2018 рік. За результатами буде сформований перелік будівель, що потребують першочергового поглибленого аналізу та впровадження додаткових заходів з підвищення ефективності енергоспоживання.

Спільно з департаментом інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин Донецької ОДА визначені об’єкти, які включені до Переліку перспективного розвитку м. Слов’янська на 2019-2021рр., реалізація яких підвищить інвестиційну привабливість регіону.

Розпочата підготовча робота щодо залучення послуг енергосервісу. Суть концепції енергосервісу полягає в тому, що енергоефективні заходи в будівлях бюджетних установ (шкіл, дитячих садочків, лікарень, тощо) впроваджуються приватними інвесторами – енергосервісними компаніями (ЕСКО), а оплата здійснюється виключно за рахунок економії (скорочення витрат на споживання комунальних послуг та енергоносіїв), досягнутої в результаті здійснення енергоефективних заходів.

Щоденно здійснювався збір даних про фактичне споживання енергоресурсів та даних про параметри мікроклімату в будівлях бюджетних установ.

На офіційному сайті Слов’янської міської ради розміщено інформацію про шкідливість ртутьвмістних ламп та прохання до мешканців міста щодо надання пропозицій по впровадженню проекту «Створення системи збору та утилізації ртутьвмісних ламп в м.Слов’янськ».

Готуються пропозиції до участі в Проекті USAID “Економічна підтримка Східної України”, метою якого є зміцнення сталості економіки Сходу України. Одним з першочергових напрямків Проекту є забезпечення реконструкції об’єктів інфраструктури в регіоні, що мають вплив на економічний розвиток.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua