Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Інформація про роботу Управління економічного та інвестиційного розвитку за період з 11 по 25 лютого 2019 року [27 лютого 2019  13:45]

Працівниками відділу розвитку територій та туризму управління економічного та інвестиційного розвитку Слов’янської міської ради за період з 11 по 25 лютого 2019 року:

З метою залучення коштів державного фонду регіонального розвитку на оновлення об’єктів комунальної інфраструктури Слов’янська міська рада бере участь у конкурсному відборі інвестиційних проектів. Управлінням підготовлені пакети документів по одинадцяти проектам та подані на розгляд до регіональної комісії з проведення оцінки та попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів, що можуть реалізуватися у 2020 році за рахунок коштів ДФРР.

Серед існуючих об’єктів комунальної інфраструктури міста, які планується відновити: терапевтичне відділення міської лікарні № 1, амбулаторія № 7, школи № 7, № 11, дитячий садок № 70, стадіон ім. Ю.П. Скиданова, Центр культури і довкілля, тролейбусний маршрут № 5 з придбанням нових тролейбусів, водогін № 9. Також планується завершити роботи з реконструкції пологового будинку.

Наразі в Мінрегіоні України вирішується питання щодо виділення коштів державного форду регіонального розвитку на умовах співфінансування міського бюджету на завершення інвестиційних проектів, реалізація яких здійснювалась у 2018 році. Це проекти з реконструкції пологового будинку, нового будівництва рекреаційної зони біля озера Вейсове, реконструкції стадіону дитячо-юнацької спортивної школи по вул. Григорія Данилевського.

Підготовлені проекти рішень на засідання виконкому та сесії міської ради щодо внесення змін до «Програми економічного і соціального розвитку м.Слов’янська на 2019 рік та основні напрями розвитку на 2020-2021 роки».

Підготовлені рішення засідання виконкому та сесії міської ради щодо внесення змін до «Програми економічного і соціального розвитку м.Слов’янська на 2019 рік та основні напрями розвитку на 2020-2021 роки».

Підготовлені проекти рішень на засідання виконкому та сесії міської ради «Про виконання Програми економічного і соціального розвитку території Слов’янської міської ради за 2018 рік» та «Про затвердження звіту про виконання Програми економічного і соціального розвитку території Слов’янської міської ради за 2018 рік».

Надано Експертний висновок щодо відповідності проекту «Програми забезпечення пожежної безпеки будинків підвищеної поверховості м.Слов’янськ на 2019-2021 роки» вимогам Порядку розроблення, фінансування, моніторингу міських цільових програм та звітності про їх виконання, затвердженого рішенням Слов’янської міської ради від 31.05.2017 № 9-XXIV-7.

До департаменту економіки ДОДА надано оновлений Перелік пошкоджених (зруйнованих) об’єктів в результаті збройного конфлікту в Донецькій області з актами обстеження об’єктів пошкодженого під час проведення АТО та фото об’єктів.

Розпочата робота по проведенню аналізу результатів роботи комунальних підприємств міста за 2018 рік.

Представники відділу розвитку територій та туризму взяли участь:

  • у семінарі «Практичне застосування М-Тесту, як складової Аналізу регуляторного впливу»; 
  • у засіданні конкурсної комісії по виплаті одноразової допомоги по безробіттю; 
  • у Форумі громади; 
  • у відстеженні реалізації проектів-переможців конкурсного відбору м. Слов’янськ, на реалізацію яких надається фінансова підтримка. 
  • у засіданні комітету по малому та середньому бізнесу у місті Краматорськ.

На постійній основі надаються консультації підприємцям щодо участі у конкурсному відборі проектів, на реалізацію яких суб’єктам малого підприємництва буде надаватись фінансова підтримка.

Протягом звітного періоду відділом інвестицій, енергоефективності та зовнішніх відносин:

На офіційному сайті Слов’янської міської ради розміщено інформацію щодо розвитку енергетики з використанням сонця за «зеленим тарифом». В статті розкриті основні етапи встановлення домогосподарствами сонячних електростанцій та за інформацією одного із мешканців міста, економічна доцільність продажу «сонячної» електроенергії за «зеленим» тарифом.

Представники відділу та управління житлово-комунального господарства Слов’янської міської ради приймали участь у семінарі-нараді за темою «Розробка місцевих програм Теплих кредитів. Співпраця з регіональною програмою». В департаменті базових галузей промисловості Донецької ОДА, за присутності представників 18 міст Донецької області, обговорено основні проблемні питання залучення ОСББ та ЖБК до програми співфінансування на енергоефективні заходи.

Продовжується робота щодо залучення послуг енергосервісу до бюджетних установ міста. Наразі триває підготовчий етап, а саме підготовлено пропозиції щодо виконання енергосервісного договору (інформація про об’єкти, аналіз енергоспоживання) в 5 закладах освіти. Наступним кроком є перевірка потенційним інвестором технічної та іншої документації з доступом до об’єктів.

Підготовлено оновлений перелік проектів, які можуть реалізуватися в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України, з метою подальшого подання до Мінрегіону.

Проведено щотижневий моніторинг реалізації проекту Надзвичайної кредитної програми для відновлення України за рахунок коштів Європейського інвестиційного банку (постанова Кабінету Міністрів України від 25.11.2015 № 1068 (із змінами).

Рішенням Слов’янської міської ради №35-LX-7 від 20.02.2019 затверджено зміни до «Програми з відшкодування частини кредиту, залученого на заходи з енергозбереження та підвищення енергоефективності міста на період 2016-2018 роки» в частині продовження дії Програми до 2020 року. Відшкодування частини суми кредитів, залучених об’єднаннями співвласників та житлово-будівельними кооперативами у кредитно-фінансових установах на заходи з енергозбереження та підвищення енергоефективності багатоквартирних будинків, будуть здійснюватися у розмірі 15 відсотків від тіла кредиту наданого кредитно-фінансовою установою та 5 відсотків річних по кредитах.

З метою виявлення елементів обладнання об’єктів електроенергетики, спільно з представниками департаменту базових галузей промисловості, управління взаємодії з правоохоронними органами, запобігання та виявлення корупції облдержадміністрації, АЕ «ДТЕК Донецькі електромережі» і ТОВ «ДТЕК Високовольтні мережі», проведено обстеження суб’єктів господарювання міста Слов’янськ у сфері металобрухту.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua