Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Засідання Координаційної ради з питань розвитку малого підприємництва у місті Слов'янську [14 березня 2019  16:17]

12 березня в виконавчому комітеті Слов'янської міської відбулося засідання Координаційної ради з питань розвитку малого підприємництва у м. Слов'янську. 

У роботі засідання прийняли участь представники Слов'янської міської ради, Слов'янського міського центру зайнятості, Слов'янсько - Лиманського управління ГУ ДФС, підприємці міста. 

Було обговорено та підтримано план роботи Координаційної ради з питань розвитку малого підприємництва на 2019 рік. 

Завідувач сектором регуляторної політики та розвитку підприємництва управління економічного та інвестиційного розвитку Слов'янської міської ради Касьянова О.В. проінформувала про Програму розвитку ООН (ПРООН) в Україні в рамках якої розпочинається набір на навчання підприємців та стартаперів із Донеччини та Луганщини до Академії краудфандингу 2019. Ініціатива реалізується в рамках Програми розвитку ООН (ПРООН) із відновлення та розбудови миру за підтримки Європейського Союзу. 

Дата початку навчання 29-30 березня 2019 року, реєстрація заявок триває до 21 березня 2019 року. Додаткова інформація про навчання розміщена на офіційному сайті міської ради у розділі: “Малий бізнес”. 

Про податкові новації 2019 розповів Колодій І.В. - начальник Слов'янсько - Лиманського управління ГУ ДФС у Донецькій області, який зазначив, що з 01.01.2019 р. змінено механізм оподаткування туристичним збором та з’явилося поняття «податковий агент» для справляння туристичного збору. Розмір ставки збору встановлено рішенням міської ради. Так, ставка встановлюється, за кожну добу тимчасового розміщення особи у місцях проживання (ночівлі), визначених пп. 268.5.1 ст. 268 ПКУ, у розмірі до 0,3 % — для внутрішнього туризму та до 3 % — для в’їзного туризму від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення. 

Також наголосив, що в 2019 році неоподатковувана ПДФО сума добових для відряджень у межах території України складає 417,3 грн. тощо. 

Від міського центру зайнятості про профнавчання та стажування безробітних розповіла начальник відділу активної підтримки безробітних Слов'янського міського центру зайнятості Россамаха О.М., яка акцентувала про наявність переліку професій, завдяки якому можна отримати безкоштовне навчання за сприянням служби зайнятості включаючи, як отримання нової професії, так і підвищення кваліфікації у тому числі за індивідуальною формою навчання.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua