Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Інформація про роботу Управління економічного та інвестиційного розвитку за період з 13 травня по 31 травня 2019 року [04 червня 2019  11:07]

Спеціалістами відділу розвитку територій та туризму взято участь у Форумі “Розвиток малого та середнього бізнесу: нові можливості”, де мали можливість розповісти учасникам форуму про діючу програму розвитку малого та середнього підприємництва у місті. Разом з підприємцями визначити проблеми малого та середнього бізнесу на Донбасі та шляхи їх вирішення.

28 травня 2019 року в рамках засідання Координаційної ради з питань розвитку малого підприємництва та Програми економічного розвитку та правової допомоги Східної України спеціалістами відділу розвитку територій та туризму спільно з Данською радою у справах біженців організовано та проведено засідання щодо здійснення державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства про працю.

Підготовлені проекти рішень щодо внесення змін до плану роботи Слов'янської міської ради та виконавчого комітету з підготовки проектів регуляторних актів на 2019 рік.

На постійній основі надавалися методичні рекомендації щодо проходження регуляторної процедури до проектів рішень міської ради.

Підготовлені пакети документів на одинадцятий регіональний конкурс «Підприємець року Донецької області -2019».

Надана інформація щодо стану реалізації «Програми Зайнятості населення Донецької області на 2018 -2020 роки»

На офіційному сайті Слов’янської міської ради та у мережі Facebook розповсюджена інформація:

  •  про Форум бізнес і IT- лідерів 
  •  про Програми міжнародної підтримки ЄС

Підготовлені проекти рішень виконкому та сесії міської ради щодо внесення змін до «Програми економічного і соціального розвитку м. Слов’янська на 2019 рік та основні напрями розвитку на 2020-2021 роки».

Підготовлено інформацію щодо проведення публічних закупівель з використанням електронної системи закупівель ProZorro головними розпорядниками бюджетних коштів та їх розпорядниками нижчого рівня по Слов’янській міській раді за березень 2019 року.

Взято участь у нараді щодо оновлення інформації по інвестиційним проектам за кошти Державного фонду регіонального розвитку.

Здійснено моніторинг стану реалізації проектів ДФРР, які розміщені на он-лайн платформі ДФРР у 2015-2018 рр.

Здійснено моніторинг стану використання коштів ДФРР 4-х інвестиційних проектів міста.

Розпочато роботу по створенню реєстру міських цільових програм у розділі Економіка на сайті Слов’янської міської ради.

Розробка алгоритму «Порядок здійснення стратегічної екологічної оцінки проекту», згідно з законом України «Про стратегічну екологічну оцінку».

Протягом звітного періоду відділом інвестицій, енергоефективності та зовнішніх відносин:

Подано заявку щодо придбання у комунальну власність 10 двокімнатних квартир на вторинному ринку нерухомого майна, для надання в тимчасове користування внутрішньо переміщеним особам, загальною площею – 432 м2.

За результатом засідання комісії МТОТ схвалено пропозиції Слов’янської міської ради на загальну вартість 3 424,0 тис. грн.

Умовою надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу в наслідок збройного конфлікту на сході України є співфінансування заходу з місцевого бюджету в розмірі не менше 50 відсотків, що складає 1 712,0 тис.грн. Рішенням міської ради внесені зміни щодо виділення коштів із міського бюджету на забезпечення співфінансування заходу щодо придбання у комунальну власність 10 двокімнатних квартир на вторинному ринку нерухомого майна, для надання в тимчасове користування внутрішньо переміщеним особам в сумі 1 712 тис. грн.

З метою залучення додаткових ресурсів для фінансування комунальної інфраструктури міста, за рахунок коштів в спільном з Європейським інвестиційним банком проекті «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України», надані заповнені опитувальні анкети щодо проблемних питань:

  •   з теплопостачання (Будівництво модульної котельні по вул. Новий Побут); 
  •  з водопостачання та водовідведення (Будівництво дволанцюгових повітряних ліній, реконструкцію напірних каналізаційних колекторів та водогонів); 
  •  з зовнішнього освітлення населених пунктів (Проведення капітального ремонту мереж зовнішнього освітлення шляхом впровадження LED технологій); 
  •  з енергоефективності будівель (Оснащення вводів багатоповерхових будинків приладами обліку теплової енергії).

В напрямку розбудови соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури Донецької області та з метою популяризації діяльності Слов’янської міської ради, а також проведення виставки найкращих проектів до Донецької облдержадміністрації надано матеріали по проектах, які розроблені в 2018 році та реалізацію яких передбачається здійснювати за рахунок бюджетних коштів, а саме:

  •  Реконструкція площі Соборна, м. Слов’янськ, Донецька область; 
  •  Реконструкція стадіону імені Ю.П. Скиданова комунального – закладу «Спортивний клуб за місцем проживання «Культурно – спортивний центр», розташованого по вул. Світлодарська, 45, м. Слов’янськ, Донецької області; 
  •  Створення рекреаційно - оздоровчої зони «Біля солоних озер» (оз. Вейсове) м. Слов’янськ (нове будівництво); 
  •  «Реконструкція будівлі КЗ «ДЮСШ м. Слов’янська» за адресою: м. Слов’янськ, вул. Шнурківська, 2»; 
  •  Реконструкція ЗОШ № 13 по вул. Ясній, буд. 19 м. Слов’янськ, Донецької області; 
  •  Будівництво учбового корпусу Слов’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 Слов’янської міської ради по вул. Данила Галицького, 17 м. Слов’янська Донецької області; 
  •  Капітальний ремонт вбудованого нежитлового приміщення, розташованого за адресою: м. Слов’янськ, вул. Василівська (колишня Жовтневої революції), 11»; 
  •  Реконструкція зеленої зони загального користування – бульвар Пушкіна, м. Слов’янськ».

З метою залучення субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення та ремонт існуючих спортивних комплексів до департаменту освіти та науки Донецької облдержадміністрації направлено проекти завершення ІІ черги по реконструкції ЗОШ № 13 по вул. Ясній, 19 (фізкультурно - спортивної зони) та будівництва спортивних майданчиків зі штучним покриттям на території загальноосвітніх шкіл № 9 та № 12.

Проведено семінар «Організація ефективної роботи ОСББ - від планів до дій. Енергозбереження – 2019» для представників ОСББ та ЖБК міста Слов’янськ. Під час проведення форуму присутні були ознайомлені з особливостями розвитку ОСББ, співпрацею з міською владою, створенням власної моделі ефективної фінансової діяльності.

© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua