Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Інформація про роботу Управління економічного та інвестиційного розвитку за період з 03 червня по 20 червня 2019 року [20 червня 2019  15:10]

Протягом звітного періоду відділом розвитку територій та туризму:

05.06.2019 спеціалісти відділу розвитку територій та туризму взяли участь у засіданні комісії з питань надання одноразової допомоги для організації підприємницької діяльності у Слов’янському міському центрі зайнятості. В ході засідання було розглянуто бізнес-плани безробітних, та заслухано осіб, які бажають пройти навчання основам бізнесу.

11.06.2019 представники відділу розвитку територій та туризму приймали участь у засіданні круглого столу «Смарт спеціалізація: результат співпраці влади, бізнесу, науки та громадськості» у місті Краматорськ, де були обговорені питання пошуку кращих рішень для конкурентного регіонального розвитку з точки зору практики смарт спеціалізації та досвіду її застосування у країнах Європейського Союзу та спроби визначення стейкхолдерів для робочої групи підприємницького відкриття у сфері альтернативної енергетики.

Підготовлено узагальнений звіт про виконання плану заходів з реалізації Стратегії розвитку малого і середнього підприємництва в Україні на період до 2020 року за 1 півріччя 2019 року.

Підготовлена інформація про стан виконання заходів з реалізації Стратегії подолання бідності за 1 півріччя 2019 року.

Підготовлені відповіді на запити публічної інформації.

Надані кандидатури для участі у конкурсі «Молода людина року», в номінації «Молодий підприємець року».

Розповсюджена інформація на офіційному сайті Слов’янської міської ради та у мережі Facebook про ІІІ Регіональний конкурс молодіжного жіночого підприємництва «Чому я обираю власний бізнес».

На єдиному державному веб-порталі відкритих даних data.gov.ua оновлена інформація щодо плану роботи з підготовки проектів регуляторних актів на 2019 рік.

Спеціалістами відділу опановано програму електронного документообігу «Діловод».

На новостворений веб-сайт нормативних актів Слов'янської міської ради спеціалістами відділу було оприлюднено та внесено усі діючі регуляторні акти Слов'янської міської ради та виконавчого комітету з відповідними відстеженнями результативності; оприлюднені затверджені розпорядження міського голови, рішення виконавчого комітету Слов’янської міської ради, рішення сесії Слов’янської міської ради; оприлюднено та оновлено проекти рішень виконавчого комітету та сесії Слов’янської міської ради.

Підготовлені проекти рішень на засідання виконкому та сесії міської ради щодо внесення змін до «Програми економічного і соціального розвитку м.Слов’янська на 2019 рік та основні напрями розвитку на 2020-2021 роки».

Підготовлено інформацію щодо проведення публічних закупівель з використанням електронної системи закупівель ProZorro головними розпорядниками бюджетних коштів та їх розпорядниками нижчого рівня по Слов’янській міській раді за травень 2019 року.

Надано інформацію до Донецької обласної державної адміністрації щодо стану реалізації використання коштів державного фонду регіонального розвитку.

Підготовлено інформацію щодо стану виконання положення Генеральної угоди про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2019-2024 роки за 1 півріччя 2019 року.

Відділом розпочата підготовка до звіту про хід виконання Програми економічного та інвестиційного розвитку м. Слов’янська на 2019 рік на основні напрями розвитку на 2020-2021 роки за 1 півріччя 2019 року.  

Протягом звітного періоду відділом інвестицій, енергоефективності та зовнішніх відносин:  

Задля впровадження сучасних технологічних рішень, які відкривають нові можливості для підвищення цінності міста та його інвестиційної привабливості, підготовлено та направлено документи до участі у вересні 2019 року в Першій українській цифровій виставці "Ukrainian Smart City Expo 2019" на інноваційній виставковій онлайн платформі "e-Expo Online".

Міста, які візьмуть участь у виставці отримають:

  •  доступ до сучасних інноваційних рішень, кращих європейських практик в сфері "Розумне місто"; 
  •  можливість для працівників муніципалітету пройти навчання в Академії Smart Citу та отримати сертифікат; 
  •  можливість стати одним із восьми пілотних міст, в яких будуть реалізовані Smart рішення.

З метою забезпечення внутрішньо переміщених осіб житлом, представництву МОМ запропоновано розглянути дві земельні ділянки, які знаходяться в комунальній власності міста під можливу забудову багатоповерхових житлових будінків. Одна з яких розташована в IV кадастровій зоні в північнічно західній частині м. Слов’янська, загальною площею 2,5 га. Друга земельна ділянка, яка 1,5 га.

Також запропоновані для розгляду об’єкти незвершеного будівництва:

  •  у володінні ТОВ «АІЗ» знаходиться житловий будинок по вул. Центральна, буд. 22, передбачений на 72 квартири, загальною площею 5224 м2 у стані готовності на 80%; 
  •  ТОВ «МОС РЕАЛ ТОРГ» володіє об’єктом будівництва по вул. Центральна, буд 38, передбачений загальною площею 2883,38 м2 на 35 квартир, ступінь готовності складає 57%; 
  •  власником житлового будинку по вул. Торська, 48 є ВАТ «Славтяжмаш». Будинок передбачено загальною площею 6626 м2, на 112 квартир, ступінь готовності 37%.

З можливістю реконструкції запропоновані дві будівлі гуртожитків по вул. Світлодарська, 28 – а, загальною площею 1221,7 м2 та по вул. Вокзальна, 8, загальною площею 1310,60 м2, які зможуть задовольнити потребу тимчасового житла 150 особам.

Під забудову сучасної Олімпійської спортивної бази, управлінню фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації запропоновано розглянути земельну ділянку площею 51,3280га на території Слов’янського курорту.

Продовжується робота щодо залучення послуг енергосервісу. Отримана відповідь від ТОВ «ДТЕК ЕСКО» про попередню оцінку очікуваного потенціалу економії, який дозволяє їм визначити 3 об'єкти із заявлених 9, як потенційно цікаві для інвестування. Наразі тривають перемовини щодо обраних закладів з подальшою можливістю інвестування в енергозбереження через механізм енергосервісу.

Нагадаємо, що суть концепції енергосервісу полягає в тому, що енергоефективні заходи в будівлях бюджетних установ (шкіл, дитячих садочків, лікарень, тощо) впроваджуються приватними інвесторами – енергосервісними компаніями (ЕСКО), а оплата здійснюється виключно за рахунок економії (скорочення витрат на споживання комунальних послуг та енергоносіїв), досягнутої в результаті здійснення енергоефективних заходів.

В рамках Договору про грант між Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО) та Слов’янською міською радою в місті продовжується реалізація інвестиційного проекту «Впровадження проекту енергозбереження у м. Слов’янськ».

Станом на 20 червня 2019 року по субпроекту капітальний ремонт будівель амбулаторій КНП СМР «Центр первинної медико-санітарної допомоги міста Слов’янська»:

  •  амбулаторія №№ 1, 2 - виконується утеплення та оздоблення фасаду, розпочато демонтаж старого покрівельного покриття; 
  •  амбулаторія №4 - здійснюється комплекс робіт з утеплення підземної частини цоколю будівлі.

Підготовлені та направлені проектні пропозиції на участь у конкурсі проектів, які будуть реалізовані за допомогою гранту в рамках офіційної допомоги Республіки Болгарія.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua