Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

IMTD International здійснює інформаційний тур Україною [01 листопада 2019  14:36]

4 міста:Сєвєродонецьк і Попасне-Лунанська область; Краматорськ і Слов'янськ у Донецькій області. Слов'янськ був четвертим і останеім містом в турі на Сході України.

1 жовтня IMTD International презентували американо-український програму з розвитку малого та середнього бізнесу«Оздоровлення економіки України» у Слов’янську.

Спочатку представники IMTD International зустрілися з міським головою Вадимом Ляхом та його заступником Андрієм Рубаном. Приємне знайомство та інформативна бесіда стали першими кроками у налагодженні діалогу.

Потім представники IMTD International зустрілися з представниками малого та середнього бізнесу міста, громадськістю та журналістами у великій залі міської ради.

IMTD International здійснює інформаційний тур Україною. Мета – ознайомити активних громадян країни, представників ОТГ, малого та середнього бізнесу, благодійні фонди тощо із новою грантовою стратегією, яка реалізовується в Україні. Нагадаємо, міжнародна миротворча організація IMTD USA є фінансовим провайдером благодійних і донорських організацій у світі. Її дочірня організація IMTD International реалізовує Програму «Оздоровлення економіки України». Наразі в країні відкрито сто двадцять відокремлених підрозділів, ще понад сто філій стоять в черзі на реєстрацію.

Програма «Оздоровлення економіки України» розроблялася сімнадцять років інтернаціональною командою проектного стратега-аналітика - Давида Картозія (США, Вашингтон).

«Програма «Оздоровлення економіки України» – це стимулювання, інвестиції, розвиток і підтримка малого і середнього бізнесу. IMTD USA працює по всьому світу, зокрема у країнах ризику, у тих країнах де йде війна. IMTD International - це коаліція трьох країн – України, Грузії, Молдови. - коментує Програму офіційний посол бренду IMTD USA Оксана Білозір. - Почати оздоровлення економіки України “з низів” - надавши простим українцям можливість, за рахунок грантової програми, створювати свій рентабельний бізнес в Україні, докорінно змінити систему розподілу грантових ресурсів з використанням “Нової грантової стратегії” США, унеможливити використання “корупційних схем” для неефективного та нецільового використання коштів, стимулювання бізнесу та його розвиток, експертне, матеріально-технічне супроводження, а також виведення на міжнародні ринки збуту - такі головні завдання має вирішити Програма «Оздоровлення економіки України».

Програма «Оздоровлення економіки України» - це Стратегія і План дій, підкріплені додатковими ресурсами, для людей, що живуть в конкретній країні, щоб об'єднавшись в активне свідоме, чесне співтовариство вони самі якісно змінили своє життя і «оздоровили економіку» своєї країни. Наразі в Україні відкрито сто двадцять відокремлених підрозділів, ще понад сто філій стоять в черзі на реєстрацію.

«Бідні люди багатої країни не побудують. Тому стимулювання економіки має починатися з окремої людини, з розвитку його бізнес-ідей. – коментує Програму «Оздоровлення економіки України» IMTD International її автор та координатор Давід Картозія. – В IMTD International 100% прозорість, що унеможливлює корупцію – ворога розвитку. Кожен член організації – це господар своєї справи. IMTD International – це потужна організація, як держава в державі, бо у нас є все необхідне: фаховий кадровий резерв, матеріально-технічне забезпечення, ринок збуту. І паралельно з цим ми не перетинаємося з державними програмами, ми займаємо конструктивну позицію в діалозі з урядом будь-якої держави».

Програма - це унікальний багатовекторний інструмент який дозволяє: реалізувати «Бізнес-ідеї» і «Бізнес-стартапи», підтримати «Працюючий бізнес, фермерство і виробництво», розширити «Товарні і ресурсні ринки», розвинути «Інфраструктурний бізнес територіальних громад», наповнити благодійні та соціальні фонди. За словами керівництва IMTD International членом кооперації може стати фізична та/або юридична особа.

«Щоб стати асоційованим членом кооперації IMTD International, потрібно свідоме бажання розвиватися у прозорий та відкритий спосіб, відповідно до міжнародних стандартів ведення бізнесу. Після оформлення членства, що дає юридичне та фактичне право брати участь в програмах споживчого товариства, людина одразу потрапляє під захист міжнародного права. – каже голова правління споживчого товариства IMTD International Роман Бендас. - Зауважу, що конкурсу щодо бізнес-ідей не існує. Система працює інакше: замість бізнес-плану член кооперації заповнює анкету, де у довільній формі розповідає про свою ініціативу, визначає свій потенційний напрям діяльності, прописує суб’єктивне бачення технічного забезпечення. Потім експерти кооперативу перевіряють можливість успішної реалізації бізнес-ідеї і рівень готовності вивести цей бізнес на прибуток. Якщо є тільки бажання, а кваліфікації не вистачає, ми будемо підтягувати кваліфікацію людини».

За словами представників IMTD International в грантовій програмі існує етап моніторингу, який забороняє відчуження майна до виведення кооперацією бізнесу до прибутковості.
«Такого поняття, як людина не впоралася – відсутнє»,- каже Роман Бендас. - На момент розвитку бізнесу, людині виплачується зарплата. Коли бізнес запрацює, тут громадянин самостійно прийматиме рішення, що робити з його справою далі».

Також Програма «Оздоровлення економіки України» цікава для середнього бізнесу завдяки низці фінансового інструментарію. Мова йде про інвестиції, лізингові програми, дешеві кредити, пошук інвестора. Важливим моментом є той факт, що учасник кооперації автоматично підпадає під захист міжнародного права.

Довідково: Курирує та надає масштабну, багатогранну допомогу в реалізації Програми «Оздоровлення економіки України» - відомий і шанований у всьому світі Інститут багатовекторної дипломатії (IMTD) - заснований Джоном В. Макдональдом у 1992 році (Арлінгтон, США). Діяльність IMTD сприяє досягненню спільної мети - миру на планеті, зміцненню взаємозв'язку діяльності окремих особистостей, установ і спільнот для поліпшення життя людей.

Реалізацією Програми «Оздоровлення економіки» в Україні займається Споживче Товариство «Ай.Ем.Ті.Ді.-ІНТЕРНЕШНЛ», яке було створено і зареєстровано в Україні у грудні 2018 року, спеціально для підготовки та реалізації Програми США “Оздоровлення економіки України” і за час підготовчого періоду побудувало велику структурну організацію та відкрило понад 120 територіальних філій у всіх областях України.

Для якісної та ефективної роботи організації була обрана єдино прийнятна форма господарської діяльності, ця форма - споживча кооперація, яка дає можливість за рахунок самоорганізації і самофінансування учасників (членів споживчого товариства) самостійно забезпечити проведення підготовчого етапу реалізації Програми. А найголовніше - об'єднати окремих людей у нове прогресивне, свідоме солідарне суспільство.

Девіз «Ай.Ем.Ті.Ді. - ІНТЕРНЕШНЛ»: РАЗОМ — МИ МОЖЕМО ВСЕ! СТ «Ай.Ем.Ті.Ді. - ІНТЕРНЕШНЛ» - це потужне міжнародне кооперативне співтовариство, зареєстроване в Україні, яке об'єднує велику кількість фізичних і юридичних осіб, зацікавлених:

  • у розвитку кооперативного руху та ділової активності;
  • модернізації виробництва; • створенні нових підприємств і відповідно нових робочих місць; • збільшенні товарообігу і розширенні міжнародного співробітництва; 
  • підвищенні життєвого рівня громадян і економічного статусу своїх країн.

13 листопада українська команда IMTD запланувала зустріч в США, куди її запросила міжнародна організація USAID


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua