Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

В Слов’янську ГО «ПРОМИР» провели круглий стіл у рамках реалізації проекту «Групи самодопомоги як каталізатор змін та згуртування громади» [14 лютого 2020  16:41]



13 лютого в Центрі психологічного відновлення «ПРОМИР» виконавці проекту, ініціатори діючих груп самодопомоги та учасники круглого столу говорили про психологічну культуру, зміни у Законодавстві про інклюзивну освіту та про групи самодопомоги як ефективний інструмент згуртування громади.

Серед запрошених були : інспектора ювенальної превенції, соціальні педагоги, вчителя-логопеди, фахівці пробації та практичні психологи.

Всього до участі у круглому столі долучилися 12 учасників.

Керівник Центру Тетяна Асланян підкреслила важливість підвищення психологічної культури у громаді та співробітництва фахівців один з одним для перенаправлення уразливих категорій громадян, що звертаються за допомогою.
А саме – батьків, що виховують дітей з особливими освітніми потребами та ветеранів АТО. А також будь-яких інших категорій, які цієї допомоги потребують.

Юлія Козинець, ініціатор групи самодопомоги «Коло надії» для батьків дітей з особливими освітніми потребами говорила про Законодавчий аспект та про важливість таких груп для батьків.

Про особливості ведення груп самодопомоги, існуючі групи самодопомоги для ветеранів АТО та поліцейських розповіла Оксана Пільстрем – поліцейський психолог, ініціатор ГСД «Коло поліцейських» та «Коло ветеранів».

В процесі обговорення була підкреслена важливість таких групи, що функціонують за принципом рівний-рівному і серед інших категорій: вчителів, що займаються з дітками з особливими освітніми потребами, підлітки, що скоїли правопорушення або є у групі ризику його скоєння, а також групи по проживанню втрати.

«Ми дізнались, що є місце, куди ми можемо перенаправляти батьків, які мають пусті, безнадійні очі» - Тетяна Ткаченко, вчитель-логопед КЗ ДНЗ №2 «Альонушка», м.Слов’янськ.

«За допомогою цього круглого столу, ми розширили рамки та можливості своїх послуг» - Крейдун Оксана, соціальний педагог Слов’янської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату №2.

В кінці круглого столу говорили про перспективу та можливість відвідування таких груп батьками разом з дітьми, де останні можуть перебувати у сенсорній кімнаті поряд. Але за умови, якщо група є самоорганізованою та сталою. Де батьки самі , по черзі, беруть на себе повноваження догляду за дітьми. Тобто за умови самостійного чергування.

За результатами круглого столу кожному учаснику будуть надіслані буклети з діючими групами, де вказано місце та час проведення. Які будуть постійно оновлюватися.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua