Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

22 травня – Міжнародний день біологічного різноманіття! [19 травня 2020  09:26]

22 травня щорічно відзначається Міжнародний день біологічної різноманітності, цього року він проходить під гаслом «Наше рішення-в природі». 

Під поняттям «біорізноманіття» розуміють сукупність усіх видів живих організмів (від бактерій до ссавців), невід’ємною частиною яких є людина. Основною метою заходу є збереження біологічного різноманіття на генетичному, видовому, екосистемному рівнях. 

Біологічне різноманіття є основою життя. Його збереження є необхідним для існування людини. На жаль, інтенсивність використання компонентів біорізноманіття призводить до виснаження та вичерпання природних ресурсів: зникають та перебувають під загрозою зникнення численні види та екосистеми. 

За останні роки зникло багато видів рослин з полів фермерів, скоротились породи домашніх тварин, втрачені рибальські угіддя. 

При цьому, біологічне різноманіття продовжує скорочуватися, а екологічна рівновага все ще піддається змінам, що веде до повної її втрати і тяжких наслідків. 

Щорічне відзначення Міжнародного дня біологічного різноманіття – чудова нагода ще раз згадати про необхідність збереження біорізноманіття та усвідомити відповідальність за збереження цієї дорогоцінної спадщини для нинішніх та прийдешніх поколінь. 

Давайте вже сьогодні почнемо замислюватись над нашим майбутнім та переглянемо своє ставлення до оточуючого нас середовища!


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua