Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Спалах коронавірусу у психоневрологічному диспансері Слов’янська було ліквідовано [18 серпня 2020  14:16]

Сімнадцять лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19 виявлено у Слов’янську за минулий тиждень. Коефіцієнт виявлення склав 8,02% при обласному показникові у 10,4%. Такі дані оприлюднив міський голова Вадим Лях на прес-конференції 18 серпня. 

Усього в Слов’янську на даний час зафіксовано 485 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу. 24 з тих, хто захворів — діти. 

Більшість інфікованих (451) вже вилікувалася, серед них — 21 дитина. Наразі у лікарні Костянтинівки та Бахмуту госпіталізовані 11 пацієнтів. Ще 23 перебувають на самоізоляції та проходять лікування амбулаторно, під наглядом сімейних лікарів. 

Додамо, що наразі на самоізоляції перебувають 214 містян. Більшість з них (154) є особами, що контактували з тими, хто захворів. 

Також за останній тиждень проведено 212 заборів біологічного матеріалу для обстеження методом ПЛР. При цьому показних обстежень у Слов’янську складає 191,4 на 100 тис. населення. Для порівняння: у середньому по області — 36,2 на 100 тис. населення. 

Як повідомляє міський відділ охорони здоров’я, на сьогодні спалах коронавірусної інфекції у психоневрологічному інтернаті припинено. Всі пацієнти та співробітники закладу одужали. Нові випадки захворювання відсутні. Комплекс протиепідемічних на профілактичних заходів проведений у повному обсязі. 

Крім цього, станом на 18 серпня 28 мешканців міста проходять лікування з приводу пневмонії. Десять з них знаходяться у стаціонарі лікарень, інші лікуються амбулаторно. Всі вони обстежені методом ПЛР. Зазначимо, що всього за період карантину діагноз “пневмонія” було поставлено 177-ми мешканцям міста.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua