Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Слов’янських підприємців запрошують долучитися до проєкту “Монетизація “пакунку малюка” [14 вересня 2020  15:38]

Урядом 29 липня 2020 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України «Про виплату грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» на дітей, які народились у 2020 році та не отримали «пакунок малюка». 

Відтепер кожна сім’я, яка має новонароджену дитину та не отримала натуральної допомоги «пакунок малюка», зможе скористатись своїм правом на грошову компенсацію від держави у розмірі 5000 гривень. Ці кошти надійдуть на спецрахунки, що будуть відкриті у вигляді окремої картки у найближчих для заявників відділеннях АТ КБ «ПриватБанк». 

Державна допомога спрямовується виключно на придбання дитячих товарів (засобів догляду, одягу, взуття, харчування, дитячого посуду, іграшок) та товарів для породіллі (прокладок для лактації та прокладок післяпологових). Мережа закладів торгівлі, де можна буде здійснити такі закупівлі, буде визначена Мінсополітики за бажанням цих закладів долучитись до пілотного проекту. 

Продаж дитячих товарів та товарів для породіль за спеціальною соціальною карткою забезпечуватимуть заклади роздрібної торгівлі, які долучились до договору про реалізацію проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка», підписали додаткову угоду з Міністерством соціальної політики України про приєднання до договору та внесені до Реєстру учасників проекту. Наразі Мінсоцполітики розпочато включення закладів торгівлі та Інтернет – магазинів, що приєдналися до договору, до зазначеного реєстру.

З метою долучення до реалізації зазначеного пілотного проекту суб’єктів господарювання на офіційному веб–сайті Мінсоцполітики розміщено алгоритм дій для закладів торгівлі та Інтернет - магазинів, які виявили бажання співпрацювати в рамках реалізації пілотного проекту, та додаткову угоду про приєднання до договору. 

З алгоритмом дій для закладів торгівлі, які виявили бажання співпрацювати з Мінсоцполітики в рамках реалізації пілотного проекту «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» у 2020-2021 роках» можна ознайомитись на офіційному веб–сайті Мінсоцполітики www.msp.gov.ua

Враховуючи соціальну значущість реалізації цього пілотного проекту запрошуємо заклади торгівлі дитячими товарами та дитячим харчуванням долучитися до його реалізації у нашому місті та надати можливість батькам забезпечити своїх малюків всім необхідним.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua