Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Заступник міського голови Юрій Підлісний провів брифінг для журналістів щодо питань, пов'язаних з COVID-19 [11 листопада 2020  15:34]

Відділом освіти планувалось розпочати навчання після закінчення осінніх канікул. Спочатку 1-4 класи, потім випускні 9-11 класи і вже потім всі інші. 

Але у зв'язку з віднесенням Слов’янська до «червоної зоні» плани щодо навчального процесу довелося змінити. Міська комісія додатково розгляне питання організації навчання. Очікується продовження його дистанційної форми до покращення епідситуації. У дошкільних навчальних закладах працюють чергові групи, які приймають повністю здорових дітей. Дитячі садки заповнені приблизно на 57%. Тобто майже половина батьків не водить дітей до дитячих садків. 

Крім того, заступник міського голови Юрій Підлісний повідомив, що лабораторія практично щодня підтверджує понад 50 захворювань на COVID-19. У місті 569 активних хворих. Далеко не всі з них страждають на пневмонію, і не далеко не всі пневмонії лікуються в умовах стаціонару. Легкі форми лікуються на амбулаторному режимі. Наразі розгорнуто 40 спеціалізованих «ковідних» ліжок. Готові до прийому хворих ще 30 додаткових на базі урологічного відділення. Вони вже розгорнуті, але ще не задіяні. 40 ліжок працюють в інфекційному відділенні та періодично повністю заповнюються, але переповнення поки що не відбувається. За необхідністю будуть задіяні додаткові. 

Наша задача не перевантажити систему охорони здоров'я. Закликаємо носити захисні маски, використовувати антисептики та уникати великих скупчень людей! 



© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua